Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

torsdag 30 september 2010

Föreläsning Götene, 1 dagen

Måste medge att jag var lite nervös när jag vaknade imorse, rädd för att rösten skulle ha försvunnit. Svårt att svälja, så det blev bara lite yoghurt och mjölk till frukost. Sedan följde jag vägbeskrivningen, höger, vänster, höger, vänster... Men kom alldeles galet. Åkte tillbaka till hotellet och frågade om de visste var skolan låg. Det visade sig att det skulle vara tvärtom, vänster, höger, vänster, höger... Om du förstår vad jag menar. Har själv gjort så där någon gång, sagt höger istället för vänster, men när man ska följa anvisningar är det inte så lätt när man svänger åt fel håll.

Ljungbackenskolan låg som en liten oas med skog omkring. Genast jag mötte läraren Birgitta kände jag att den här dagen skulle gå bra. När jag steg in i lärarrummet kände jag direkt gemensamhet med alla som var där. Det fanns en gemytlig varm stämning i rummet, en kanna té var på gång, en burk honung stod klar och sedan var det bara att smörja halsen innan jag gick in till första lektionen.

Det var ett underbart möte med alla klasserna, alla eleverna var väl pålästa på just den bok de hade fått utvalt till sin klass. En del av eleverna hade hunnit läsa flera böcker och var väldigt entusiastiska och försökte ställa frågor om boken utan att förstöra spänningen för sina kamrater.

Det som var roligt var att de hade läst olika böcker, en av klasserna hade bara ett kapitel kvar på Tillbaka till Pompeji, en annan hade just läst ut Kimberlie - Äventyr på Nya Zeeland, någon hade läst Svarta döden...

Alla klasserna hade skrivit långa listor med frågor, vilket gjorde att tiden gick väldigt fort. Det som var roligt var att det inte var de gamla vanliga frågorna, utan jag fick tänka till ibland innan jag svarade. Det tycker jag om.

Fick en jättefin teckning av en elev, kände direkt att det här var en person jag ville skriva om. Hade jag kommit ihåg att ta med kameran hade du fått se både eleverna, skolan och teckningen.

Slutade redan 14.00. Normalt brukar jag ta mig tid att utforska den nya staden, åkt till Kinnekulle och alla andra sevärdheter som finns här i närheten, men förkylningen håller mig i sitt grepp och febern däckade mig när jag kom till hotellet, så jag sov bort några timmar innan jag gick ut för att få lite mat i mig. Trots att jag passerade både pizzerior, caféer och korvkiosker var det ingenting som jag ville ha. Beställde en kopp te på hotellet och sitter nu och dricker blåbärsté och äter Polarkaka, utan smör och pålägg. Det är ungefär vad jag orkar få i mig just nu. Men det gör inte så mycket. Åt en härlig lunch på skolan och fick en liten diskussion om maten vid bordet. Vi åt chickennuggets och någon frågade vad man kallade det om det var fläskkött i nuggetsen istället, ja du kan säkert gissa hur pratet gick.

Det ska bli så roligt att återkomma till skolan imorgon, kände mig väldigt välkommen idag. Imorgon borde jag må bättre och vara piggare. Är tacksam för all röstträning jag har gjort, både när jag reste runt med två skådespelare för några år sedan och på de kurser som Författarcentrum Syd har haft. Resan med skådespelarna var kul, då satt vi och tränade våra röster i bilen, medan vi körde mellan de olika orterna där jag skulle föreläsa och de skulle spela upp det jag föreläste om. Dessutom fick barnen skriva berättelser som jag läste upp och skådespelarna, med hjälp av eleverna, spelade upp. Vilka minnen jag bär inom mig. Att vara författare är ett mycket berikande liv, även om det inte känns så just nu när jag sitter här sjuk på hotellet och längtar hem till min egen säng och min familj.

Jag är imponerad av hur lugna och artiga alla elever var på dagens skola, hur trygga de verkade och hur de såg ut att bry sig om varandra. Ja, jag längtar verkligen tillbaka till imorgon. Det enda jag gruvar mig över är den fem timmars långa bilresan hem...

Vi hörs imorgon igen.

Kramisar Kim

2 kommentarer:

  1. Ja, du har gjort bra intryck på min son iallafall (5AB Ljungsbackenskolan, idag.. var jag enligt honom tvungen att tillägga..) Eftersom vi sitter här nu och läser i din blogg!

    SvaraRadera
  2. Hej Malin
    Vad roligt att du är mamma till en av de elever jag har träffat i Götene. Ljungsbackenskolan är en fantastisk skola med underbara elever och en enorm sammanhållning och gemenskap bland lärarna. All hjärtevärmen som både lärare och barn gav mig hjälpte mig när jag nu var så sjuk under mina dagar i Götene. Hoppas jag inte har smittat någon. Hälsa din son! Kram Kim

    SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!