Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

söndag 26 september 2010

Bokmässan Dag 4, 26 sept 2010 Paolo Roberto

Dagens höjdpunkt enligt Matilda och Roxana var när Paolo Roberto kom för att köpa mina böcker. Jag var inte där, hade en av mina sällsynta "tvätta-händerna-pauser".

Bilden är lite suddig, eftersom den som tog bilden hade bråttom att fotografera.

Dagen började med att jag var uppe på andra våningen och provsmakade choklad, ingen dålig början på en bokmässedag. Jag filmade och provsmakade och längre fram tänker jag blogga om mitt besök i chokladlandet på Bokmässan.

När jag kom tillbaka till montern hade vi besök från Oravais i Finland. Det var bibliotekarien som hälsade på och köpte in lite böcker till biblioteket. Jag var och föreläste i Oravais för två år sedan och varje bokmässa får jag besök av en flicka från Oravais och några andra från Finland. Alltid lika roligt!Här står jag med bibliotekarien från Oravais i Finland.
Matilda och Roxana har varit flitiga med kameran idag och fotograferat mig från alla vinklar och vrår. Här signerar jag en av alla de böcker jag signerat idag. Jag har skrivit så många autografer den här bokmässan att jag har så ont i min högerhand att jag till slut inte kunde lyfta böckerna när jag signerat dem. Hemskt! Men samtidigt otroligt roligt!!!


Här pratar jag böcker med en av alla de besökare som kom till montern. Årets bokmässa har varit välbesökt alla dagar. Kanske något mindre folk på söndagen i år än förra året, men det har kompenserats genom att det har varit desto fler människor de andra dagarna. Vi är supernöjda med årets bokmässa.Det var många som ville ha en pratstund med mig......få sina böcker signerade......berätta vad de tyckte om mina böcker...

...och tålmodigt vänta på sin tur i kön......eller bara ta författaren i hand...

Här står jag med min guddotter Matilda som har varit med de senaste två åren, samt Roxana som i år har varit prao i montern.


Supernöjd men trött över årets bokmässa, här vilar jag på vår pyramid där alla böckerna är staplade. Faraos förbannelse sålde slut vid lunchtid och många fler titlar riskerade att ta slut innan dagens slut.Bokmässan innebär många möten, mycket prat och glada skratt.


Det är roligt när hela familjer kommer och berättar att de läser mina böcker.


Det var en jämn ström av besökare idag. De andra dagarna har de kommit klumpvis, massor på en gång och köat och så har det varit tomt. Nu var här folk hela tiden.


Här är det Anki som pratar böcker.Här pratar jag böcker med Mio med dotter.


Här får jag beröm för mina böcker av en läsare som köper fler böcker i serien om Theo och Ramona.Mathilda kommer varje år och köper mina böcker. Hon berättade att hon hade fått MVG på prov efter att ha läst mina böcker. Hon tycker väldigt mycket om böckerna och köpte väldigt många böcker även i år.Så fort jag inte är där är det lugnt i montern säger de, här passar de på att fotografera varandra. Det är Matilda som ler mot kameran och Anki som rättar till böckerna.


Här är min man Jan, jag och min kusin Kristina med dotter.

Älskar när det är mycket folk och jag pratar med alla medan jag signerar böckerna för dem. Om de köper många böcker blir det långa pratstunder, vilket bara är trevligt.


En lycklig bokköpare.

Här ser ni en överlycklig bokköpare som har köpt de böcker som saknades i samlingen.
Då var årets bokmässa slut. Sitter här mitt ibland bokkartonger och försöker blogga medan Jan sliter med allt material. Tyvärr har jag så ont i min autografhand att jag inte kan hjälpa till. Men skriva på tangenterna fungerar, tack och lov!

Tack alla facebook och twittervänner, släkt och vänner, fans och bokköpare för att ni gjorde årets mässa till något väldigt speciellt. Hoppas vi ses igen nästa år!

Kramisar från Kim

Bokmässan Dag 3, 25 september 2010

Bokmässan Dag 2, 24 september 2010

Bokmässan Dag 1, 23 september

Bokmässan Dag 0, 22 september

Bokmässan, med döden flåsande i nacken

8 kommentarer:

 1. Hej, det har varit roligt att följa ditt bokmässeäventyr här på bloggen. Vad duktig du är på att dokumentera mötet med dina läsare, det måste vara roligt att ha och se tillbaka på! Kram

  SvaraRadera
 2. Hej och tack för pratstunden! Det var mycket trevligt att få träffa dig.
  /Anna Ljungdahl

  SvaraRadera
 3. Vad många trevliga möten med gamla och nya läsare! Du ser verkligen ut att trivas och det förstår jag!

  Många fina bilder!

  SvaraRadera
 4. Fantastiskt! Bokmässan är ju en höjdpunkt och speciellt för alla som får träffa sina favoritförfattare! :)

  SvaraRadera
 5. Ser verkligen ut som att bokmässan varit kanonbra! Hoppas du får ta en paus och göra många reflektioner..

  Kram

  SvaraRadera
 6. Hej Trillingnöten. Ja Bokmässan är verkligen årets höjdpunkt och jag tycker det är kul att få träffa mina läsare, lika kul som de tycker det är att träffa mig. Kram Kim

  Hej Katarina. Bokmässan har varit superbra. Nu har jag en dag hemma, sedan bär det iväg igen på en föreläsningsresa, tillbaka på lördag igen. Hösten är intensiv. Kram Kim

  SvaraRadera
 7. Hej Katarina, såg nu att du skickat två kommentarer. Ja, jag trivs på bokmässan, även om det är långa arbetsdagar, hög volym och lite tid för vila. Men det är så det ska vara. Kul att du gillade bilderna, det är min praoelev som är bakom kameran på bilderna, förutom när hon själv är med på bilden. Kram Kim

  SvaraRadera
 8. Hej Vicky. Bloggen blir som en dagbok för mig, och trots att jag är trött på kvällen och sitter länge och arbetar med bloggen så är det värt allt arbetet. Speciellt när jag vet att jag kan dela med mig av bokmässan till de som inte har möjlighet att själva besöka den. Kram Kim

  Hej Anna. Detsamma! Jättekul att träffa dig, även om det bara var som hastigast. Kram Kim

  SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!