Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

tisdag 14 december 2010

Oj så kul signering hos Akademibokhandeln Nova Lund

Snart får jag sluta skriva fler böcker för de får inte plats när jag är ute och signerar. Idag fick jag och mina böcker ha två bord för att få plats, ja, det är faktiskt det vanliga nuförtiden. Vilket jag tycker är jättekul! För när jag ser alla böckerna ligga där, mina böcker, då inser jag hur mycket jag har åstadkommit och det känns otroligt skönt.

Idag har jag varit och signerat hos Akademibokhandeln Nova Lund. Dagen började väldigt bra, med många trevliga pratstunder och intresserade människor. Diskuterade Sydamerika med en kvinna som hade bott där i flera år. Vi diskuterade böcker som handlade om Sydamerika, olika författare och om själva landet. Måste medge att hon fick mig att längta dit.


Här är en av alla de personer som gjorde mig glad. Idag har jag fått höra så många fina ord om mina böcker och om mig som person, det är därför jag känner mig så glad.

En person kom tillbaka och köpte mina böcker och sa att det var för att jag var så sympatisk och hjälpsam.

Många tror att jag arbetar i butiken och kommer och frågar om böcker, om var kartor finns, julkort etc. I den mån jag kan hjälper jag dem, men talar även om att jag är författare och är där för att signera mina böcker. Ofta händer det faktiskt att personerna kommer tillbaka och kikar på mina böcker, blir intresserade och går därifrån med någon bok. Kul!

Idag kom också föräldrar till några av de skolelever som jag varit och föreläst för under hösten. Deras barn hade pratat så ivrigt om mitt författarbesök och om mina böcker och nu skulle det bli överraskning till jul, signerad bok av Kim M. Kimselius.

Igår var det Lucia och jag såg inte en enda Lucia, men idag fick jag se och höra ett luciatåg som ställde sig precis utanför den plats jag stod. De sjöng väldigt vackert och länge. När de gick kändes det väldigt tyst och tomt, trots att det stod personer framför mig och pratade med mig om böckerna. Här ser du Luciatåget.

Önskar jag hade kunnat fotografera alla de trevliga, underbara, leende människor som jag har mött idag. De har skänkt mig julglädje och det känns så bra. Men när jag inte har någon där som sköter fotograferingen för mig så blir det bara någon enstaka bild.

Imorgon ska jag åter till Lund, denna gång till Akademibokhandeln Gleerups inne i centrala Lund. Där är det alltid massor av folk så här inför julen. Där brukar människor diskutera historia med mig och det tycker jag är kul. Då får jag ofta inspiration till olika ämnen att skriva, precis som jag fick idag när jag mötte mannen som du ser på foto här på inlägget. Vad jag funderar på att skriva om efter mötet med honom, ja det tänker jag inte avslöja ännu.

Ha det så gott!

Kramisar från Kim

6 kommentarer:

 1. Kim, du har varit på våra favoritställen i Lund. Hoppas du någongång kommer tillbaka och signerar när vi är i Sverige!

  SvaraRadera
 2. Hej Sofie
  Javisst är det en bra bokhandel! Ja, det hoppas jag också, för det hade varit kul att träffa dig! Kram Kim

  SvaraRadera
 3. Hej Kim!
  Vilka spännande dagar du har!
  Titta in på min blog, jag har lagt en utmärkelse till dig!

  SvaraRadera
 4. Hej Monika
  Ja signeringarna är jätteroliga, men jag tycker inte om att köra omkring på såphala vintervägar... Tack för utmärkelsen. Ska gå in och kika på din blogg. Kram Kim

  SvaraRadera
 5. Låter som om du har haft fullt upp. Jag håller fullkomligt med alla om att du är en så otroligt trevlig och spännande människa. Bry dig inte om hur många bord du får ta till, fortsätt skriv, så att vi blir glada! Kramar i massor!

  SvaraRadera
 6. Hej Eva
  Ja, här är det full snurr just nu! Åh, tack vad rar du är, blir jätteglad över dina ord. Hoppas vi ses snart! Bamsekram Kim

  SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!