Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

måndag 13 december 2010

Skrivprocess: Tidspress

Kimberlie - Främlingar är i slutskedet och jag känner tidspressen flåsa mig i nacken. Varje skrivardag som jag kan ägna helt och hållet åt enbart skrivandet är jag alldeles salig av lycka. Men just nu är de dagarna få.

Julen närmar sig och för tillfället är jag ute och signerar varje dag. (Se här för platser och tider.) Det blir inte mycket tid över för skrivande då. Speciellt inte när mycket tid går åt till att köra omkring på ishala vägar, då kan jag inte ens tänka på boken jag ska skriva på när jag kommer hem, eftersom jag är tvungen att vara helt fokuserad på bilkörningen.

Min man har sagt att jag inte får komma hem förrän Kimberlie - Främlingar är färdig... Det låter kanske lite konstigt när du läser det, men jag bor nämligen i min skrivarstuga i Skåne medan jag är här nere och avslutar mina julsigneringar. Jan är hemma och packar böcker, eftersom det är många bokbeställningar inför julen.

Men som sagt, det är tidspress och då gäller det att ta vara på varje stund som finns att skriva. Vilket brukar innebära rätt sena kvällar, eller väldigt tidiga morgnar innan jag ska iväg. Men skriver gör jag, så fort det bara finns en lucka i mitt program. Och det är på så sätt jag alltid lyckas hålla deadline, att jag tar vara på alla tillfälle att skriva. Kanske jag trots allt hinner skriva klart Kimberlie - Främlingar innan det är dags att bege mig hemåt på snöiga vägar till Blekinge. Förra året när jag körde hem var det som om jag körde på en liten insnöad skogsväg när jag körde E22an. Hoppas att väglaget blir bättre i år.

Ja, nu är det bäst jag sätter igång att skriva på boken, för att få undan ännu några sidor och få se hur Kimberlie och Andy löser de problem de har hamnat i. Spännande...

2009 års snökaos strax före jul
2009 års Skånska vinter med massor av snö
2009 Omkullkastade planer och skyddsänglar
2009 års hemresa i snö


Kramisar Kim

5 kommentarer:

 1. Ja,tidspress är författarens bästa vän! Kram Jonna

  SvaraRadera
 2. Vad många fina böcker du har skrivit -alldeles fantastiskt! Din nästa bok tycker jag bör handla om hur man hinner med så mycket som du gör! Vad är din hemlighet och dina knep att få tiden att räcka till åt så mycket?! Är mäkta imponerad!

  SvaraRadera
 3. Hej Jonna
  Jaså, du har också upptäckt det?! Kram Kim

  Hej Sofie: Tack, de är lite fler än de som är med på bild, för nu har jag kommit ut med 16 böcker och de vill inte vara med på bild alla samtidigt, för då blir de så små och pluttiga.
  Du är för rar! Jag som tycker att jag inte hinner med någonting... Tja, knepet är väl att inte städa så mycket och när jag gör det så försvinner jag bort i fantasin och jobbar samtidigt. På så sätt behöver jag bara slå mig ned vid datorn och få ur mig orden när jag städat klart! TV:n är också tidstjuv. Stänger man av den hinner man med mycket! Kram Kim

  SvaraRadera
 4. Det är ju så det är, man måste ta tillvara på all tid som man kan. Ibland är det tyvärr lättare sagt än gjort. Men jag jobbar på det :)
  Kram!

  SvaraRadera
 5. Hej Anneli: Tycker du verkar vara duktig på att ta vara på den tid du har! kram Kim

  SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!