Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

måndag 27 december 2010

Skrivprocess: Skrivklådan stillad

Äntligen skrivardag. Kunde inte sova i morse, för fingrarna längtade efter att skriva, orden ville lämna mitt huvud.

Snabb, nyttig frukost och sedan satte jag igång med första skrivpasset.

När det ljusnade var det dags för hundpromenad. Idag fick jag pälsa på mig rejält för det var drygt -15 grader kallt. Vilket inte tycktes bekomma hundarna det minsta. Blev så glad när jag upptäckte att markägarna hade plogat även skogsvägarna, vilket innebar att jag kunde ta en betydligt längre promenad än planerat. Till slut bet det rejält i kinder och näsa och jag drog upp halsduken framför ansiktet.

Där gick jag i bitande kyla, med massor av vit, gnistrande snö runt mig och i tankarna befann jag mig på Nya Zeeland och i min bok Kimberlie - Främlingar. Men till slut fick kylan mig att komma tillbaka till verkligheten och vi skyndade oss hem till värmen, tände en brasa, kokade en termos te och gick till skrivarlyan och satte igång igen. Tänk vad mycket inspiration och förnyad energi
motion kan ge!

Nu är det spännande i boken. Upplösningen är på gång. Trådarna håller på att knytas ihop och det gäller att hålla tungan rätt i munnen, så att allt stämmer, ingenting glöms, att det inte blir för mycket av något och hela tiden tänker jag: "Hur ska det gå?" trots att jag vet hur det ska gå. Hela boken är färdig i mitt huvud. Ändå kommer tankarna hela tiden, mycket beroende på att det inte alltid blir som jag har tänkt. Oftast blir det bättre. Hoppas att det gäller även för denna bok.

Det kommer mystiska främlingar till staden Dunedin. De verkar finnas överallt där Kimberlie och Andy är. Deras liv vänds plötsligt upp och ned, och ingenting blir sig likt, när de till slut upptäcker de vad främlingarna är ute efter.

Ja, vad är då främlingarna ute efter? Det vet jag... och det är det som gör hela boken så spännande: Hemligheten, mystiken och upplösningen.

Älskar att skriva! Det bästa av allt är när jag är klar med Kimberlie - Främlingar väntar nästa bok på mig: På liv och död i andra världskrigets skugga. En otäck berättelse, men också en hoppets berättelse, för hoppet är det sista som överger människan. (Du kan följa arbetet med den boken på www.theoochramona.se)

Vill du också ha samma flöde på orden som jag har? Kanske kan du hitta något tips för att komma igång i mina tidigare inlägg om skrivprocessen? Kika här!

Nu ska jag fortsätta skriva på Kimberlie - Främlingar så att den kommer ut i butiken till alla mina läsare. För jag vet att det är många som väntar på boken och jag väntar på att få ställa den i min bokhylla!

Kramisar Kim


.

2 kommentarer:

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!