Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

onsdag 29 december 2010

Var rädda om varandra...

Vi vet inte vilken dag som är vår sista, hur många dagar av vårt liv som är kvar.

Därför gäller det att ta vara på dem, varje stund. Njuta av dem tillsammans med vänner, familj och sina djur.

Inte kasta bort dyrbara minuter på struntsaker, ovänskap, tjafs och annat oviktigt.

Det gäller att leva varje dag som om det är den sista, utan att för den skull gå omkring och tänka, och tro, att det är den sista.

När jag gick på konfirmationsläger för drygt 40 år sedan, lärde jag mig ord som etsade sig fast inom mig. Mycket för att vi gjorde en hemmagjord almanacka och räknade ned dagarna tills lägret var slut. Varje dag drog jag bort ett blad och sa samma ord:

"Så går en dag ifrån vår tid och kommer aldrig åter."

Det är precis så det är, du får aldrig gårdagen tillbaka. Därför gäller det att vara rädd om din dag, dina nära och kära. För du vet aldrig hur länge ni kan njuta av varandras sällskap.

Nu har snart ännu en dag av mitt liv försvunnit. En dag som har tillbringats i goda vänners sällskap, med skratt och glädje, men också med sorgen i sällskap.

Imorgon väntar en ny dag, hoppas jag, och den tänker jag göra till en alldeles speciell dag, precis som alla andra dagar före den. För det här är min tid på jorden och jag vägrar att slösa bort den!

Var rädda om varandra, vi har bara varandra till låns för en tid.

Kramisar från Kim
(Bild föreställer mig på dagens hundpromenad tillsammans med Tickie, Tola och Pluto)

8 kommentarer:

 1. Vilket tänkvärt och fint inlägg!
  Något som alla borde ta åt sig och tänka på!
  Dagarna försvinner så fort, speciellt när man har barn...
  Hoppas allt är bra med dig!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Tack Jessica. Önskar också att fler kunde förstå att livet är alldeles för kort. Jag förstår att din tid inte alltid räcker till nu för tiden. Hälsa min "namne". Allt är bra. Kram Kim

  SvaraRadera
 3. Vilket fint inlägg, Kim. Jag tar det till mitt hjärta och lovar att göra det till min riktlinje under det år som kommer, varje dag!

  SvaraRadera
 4. Jag ryser av dina ord och håller med av hela hjärtat! Ska försöka komma ihåg det och inte låta vardagen ätas upp av onödiga småsaker, som du skriver: tjafs.
  Kram
  Ps. Tycker att du är modig som skriver det här och inte bara skriver om lättserverade saker ... du glämtar på dörren till dig själv!

  SvaraRadera
 5. Verkligen ord som man bör tänka på lite oftare än man gör. Speciellt när man har lite gnäll på lager :) Livet är för kort för att älta och må dåligt!

  SvaraRadera
 6. Hej Eva: Tack! Underbart att du kommer att följa det. Fast egentligen känns det som om du redan gör det, eller? Kram Kim

  Hej Jonna: Tack för dina fina ord. Glöm inte dem! Kram Kim

  Hej Trillingnöten: Ja, det är så lätt att fastna i vardagens slentrian och gräva ned sig i gammalt groll. Men som du säger, livet är för kort för det. Det gäller att leva NU! Kram Kim

  SvaraRadera
 7. Så sant, så sant. Det går inte att nämnas tillräckligt många gånger för jag tror att vi gärna glömmer det här när vardagen attackerar oss

  Ha en fantastiskt fin dag Kim
  Stora kramen

  Emma

  SvaraRadera
 8. Hej Emma
  När jag läste igenom det här blogginlägget tänkte jag på dig. Det är sådant här du delar av dig med varje dag. Du skriver om viktiga saker på din blogg, fortsätt med det! Har haft en underbar dag, hoppas att även du har haft det! Kram Kim

  SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!