Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

tisdag 8 februari 2011

"Turbo-författare"...

Efter mitt inlägg om Nora Roberts har det kommit många kommentarer, vilket får mig att vilja berätta om ännu fler "Turbo-författare". (Ett smeknamn som vissa av mina kollegor har gett mig.)

En av förlaget Hjalmarsson & Högbergs författare, Saw Alonzo, har hamnat i Guinness rekordbok 1988 för att han skrev en bok under övervakning, på 5 dagar, 19 timmar och 15 minuter!!! Boken är på 208 sidor. (Enligt min vän Jörgen som har läst boken är den riktigt bra.) Om Saw Alonzo skulle ha fortsatt att skriva i den takten skulle han ha kunnat producera 60 böcker varje år!!! Wow, tänk dig det!

Saw Alonzo är född i Orbetello i Italien och har svenskt medborgarskap. Han är utrikeskorrespondent och författare. Han har även översatt flera av våra svenska författare, bland annat Harry Martinsson, till italienska.

En annan mycket produktiv författare är George Simenon, som bland annat skrev böckerna om kommissarie Maigret. Böcker som jag älskade att läsa. Det finns totalt 75 böcker/noveller om kommissarie Maigret översatt till svenska.
George Simenon skrev sammanlagt 300 romaner och 4.000 noveller!

Simenon född 13 februari 1903 i Liège i Belgien, dog 4 september 1989 i Lausanne i Schweiz.

Berättelserna om kommissarie Maigret har bildat underlag till flera filmatiseringar för bio och TV. Den engelska TV-serien "Inspector Maigret" sändes 1960-1963 med Rubert Davies i huvudrollen. Serien blev mycket populär här i Sverige och jag var en av dem som gärna ville se tv-serien, men jag var inte tillräckligt gammal. Så för att se filmerna fick jag åla mig in från sovrummet och lägga mig under pappas fåtölj. Där hittade mina föräldrar mig oftast sovande när de skulle gå och lägga sig. TV-serien har senare gått i repris, så att jag har fått möjlighet att se några avsnitt i sin helhet.

Blev du sugen på att läsa något av George Simenon hittar du en lista över hans böcker här.

Ja, det var ytterligare två "Turbo-författare". Känner du till någon mer? Eller... är du sugen på att försöka slå någon av dessa författares rekord? Jag jobbar på det...

Kramisar från Kim

2 kommentarer:

  1. Älskar Maigritteböckerna! Skrev verkligen Simenon så många böcker? Otroligt!
    Här i England pratar alla om bokagenter. Du berättade vid ngt tillfälle att du hade en agent -tycker du att din skrivarsituation har ändrats mkt gnm det?

    SvaraRadera
  2. Hej Sofie
    Ja visst är det otroligt! Ja, det stämmer att jag har en agent, men bara för de utländska böckerna. Nej, jag tycker inte att min skrivarsituation har förändrats på något sätt. Kanske självförtroendet, att det har blivit större tack vare att mina böcker har kommit ut i flera andra länder. Bara positivt med andra ord! Funderar du på att skaffa en agent? Kram Kim

    SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!