Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

måndag 7 mars 2011

Börja Blogga...

För ett och ett halvt år sedan startade jag min blogg efter att ha gått på kurs i Sociala Medier hos Joakim Jardenberg. Han sa "Om min mamma kan börja blogga då kan ni". Jag tog till mig de orden och startade min blogg samma kväll.

Det var mycket enklare än vad jag hade trott. Jag valde Blogger, men det finns andra platser att starta sin blogg.

Innan du kan skapa en gratisblogg på Blogspot, värdtjänsten i Blogger, måste du redan ha skaffat ett konto på blogger.com. När du har loggat in på blogger.com klickar du på länken Skapa en blogg under din blogglista.

I steg två skriver du in en rubrik och en bloggadress (URL). Du behöver också skriva in kontrollordet som visas på den här sidan, så att du bekräftar att du är en riktig person och inte en dator. När du är klar klickar du på Fortsätt.
Skärmbild: Skapa en Blog*Spot-blogg
I steg tre kan du välja en mall för bloggen. Det är så den kommer att se ut när du publicerar den. Sedan skapas din nya blogg i Blogger och du får en plats på BlogSpot. När du skickar ditt första inlägg visas sidan på den adress som du angav. Nu är du redo att sätta i gång och blogga!

Mitt första blogginlägg var kort och hade rubriken: Kimselius är här på Blogger nu, och jag skrev:
Hej alla fans och läsare
Nu har jag skapat mig ett bloggkonto också. Här kommer jag att berätta lite mer om min dag. Men just nu måste jag gå och förbereda mig inför dagens bokmässa. Vi ses kanske 12.00 när jag sitter i debattpanel i Finlands monter, eller 15.00 i Bokburen, eller någon annan tid under dagen då du hittar mig i min monter B09:20! Vi hörs snart igen.
Kramisar Kim

Det var inget långt blogginlägg, men efterhand blev mina blogginlägg längre. Jag lärde mig att göra GADGET, de hittar du under DESIGN och det är alla de där små rutorna som du ser till höger här på min blogg, där jag lämnar boktips, visar mina böcker, länkar till bloggar jag följer etc.

Kika lite längre ned på min blogg så ser du olika Bloggtoppar där du kan lägga in din blogg för att andra ska upptäcka den. Klicka på de jag har lagt till på min blogg så kommer du direkt till varje ställe.

Lägg även till BLOGGINTRESSERADE/FÖLJ GÄRNA MIN BLOGG, så att de som är intresserade av din blogg kan lägga in sig med bild och namn. Då ser du att någon läser din blogg.

Det är också bra att lägga in ett räkneverk för att se hur många som läser din blogg. Allt detta hittar du under LÄGG TILL EN GADGET under DESIGN.

Gå in på andras bloggar, kommentera, läs och se hur de gör. Efterhand kommer din blogg att få fler och fler intresserade.

Första gången jag skrev på bloggen tänkte jag: "Så löjligt av mig att tro att någon kommer att läsa det här!" Men nu har jag ungefär 7.000 som läser min blogg varje månad. Jättekul! Men jag vet att det finns bloggare som har så många läsare varje dag!

Tänk som så, att du skriver till en speciell person när du skriver, då får din text ett naturligt flyt. Men var medveten om att det kanske är väldigt MÅNGA som läser texten.

Ja, svårare är det inte. Det är bara att gå in på Blogger.com och skaffa dig ett konto. Skriv gärna och berätta hur det går! Lycka till!

Kramisar Kim

 
Kommentera gärna mitt inlägg/berätta vad du tycker om det du just har läst.

11 kommentarer:

 1. Hej Kim, ja, jag är riktigt pirrig i magen, i morgon bitti flyger jag iväg. Ska bli så kul!
  Jag har varit lite dålig på att uppdatera och vara aktiv den senaste tiden, har jobbat så mycket med världsmötet som ska vara i KL.
  Att du startade din blogg var riktigt bra, för då fick jag en ny vän! Ha det riktigt bra, så hörs och ses vi snart! Kramar i massor!

  SvaraRadera
 2. Och så fantastiskt roligt det är, både att blogga och läsa andras bloggar :)
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Oj Kim - tänk att jag inte visste ett dugg om det här med hur man startar en blogg när jag gjorde det. Tänkte att det är väl bara att prova, går det så går det. Det gick och jag är både farmor o mormor som bara är självlärd och lite envis. Jag hade alltså inga som helst instruktioner mer än de som uppstod när jag gick in och provade.
  Klart att jag skulle vilja ha ett mer personligt utseende på bloggen - men tänker att det får bli en sak i taget. I första hand är det själva bloggandet i sig som är det roliga.
  Att gå in på din blogg har alltid varit ett nöje:-) //Kram Ebba

  SvaraRadera
 4. Hej Eva
  Nu sitter du förmodligen på planet, på väg till sol och värme... På väg "hem"...
  Förstår att det har varit hektiskt.
  Jag är glad att du startade blogga också, annars hade vi aldrig träffats!
  Ha det riktigt kul i KL.
  Många kramar Kim

  Hej Anneli
  Ja, jag håller med dig!
  Kram Kim

  Hej Ebba
  Bra gjort!
  Gå in under design och se om du hittar något annat utseende som du hellre vill ha, fast jag tycker din blogg är bra som den är.
  Tack detsamma!
  Kram Kim

  SvaraRadera
 5. Vilken fin beskrivning av hur det är att blogga!! Det är verkligen otroligt många som bloggar och jag väntar med spänning på lite mer djupgående studier av hur bloggandet påverkat människor, samhälle och andra aspekter.
  Många bloggare har fler läsare än du, men de allra flesta har LÅNGT färre. Antalet läsare på en blogg är ju dock inte det viktigaste, det finns så många olika skäl till att blogga och det är ytterligare en del av tjusningen.
  Att så många läser din blogg är helt säkert för att du ständigt lyckas skriva om intressanta och varierande saker! Det är bra gjort!

  SvaraRadera
 6. Hej Ingrid
  Tack! Jag tror att de flesta som bloggar mår bra av det, de får möjlighet att göra sin röst hörd, får nya vänner över hela världen och får trevliga kommentarer...
  Ja, det är roligt att blogga, håller med dig!
  Tack! Kul att du tycker så! Blir jätteglad!
  Kram Kim

  SvaraRadera
 7. Tack för att du gillar min blogg:-) Just nu vågar jag inte ändra på utseendet eftersom jag inte riktigt vet hur jag ska 'göra den tillbaka' ifall jag misslyckas. Jag trivs med den:-)
  En sak som jag INTE kan det är det här med "klickbara HÄR" som ni andra bloggare gör. Likaså när andra skriver "Kim" o så kan man klicka på ditt namn o komma hit. Livet är till för att lära sig en massa nytt:-) Kram Ebbb

  SvaraRadera
 8. Hej Ebba
  Det är jättelätt att göra klickbara HÄR. Om du t.ex. är här på min blogg så har du min adress högst upp på din sida, där det står ett stort orange B och sedan står det http://kim-m-kimselius.blogspot.com/ Markera den raden och tryck på Ctrl C så kopierar du raden. Markera var du vill lägga in länken på sidan och tryck på ordet LÄNK på din bloggsida. Då kommer det upp en ruta där du kan lägga in det du har kopierat, genom att trycka Ctrl V. Lät det svårt?
  Lycka till!
  Kram Kim

  SvaraRadera
 9. Ohh - tack för instruktionen - ska prova vid tilfälle:-) Kram Ebba

  SvaraRadera
 10. Tack snälla Kim för så fin information om att blogga!
  Mycket bra översikt i din beskrivning.
  Har antecknat detta i min lilla gröna bok med en rosa delfin på.
  Det ska bli roligt att komma igång så småningom. Är riktigt sugen, men det är en del som måste göras först förstås. Börja räkna ner till början av november då vi ses! Kram! Karin M-C

  SvaraRadera
 11. Hej Karin
  Toppen att du tyckte om det. Vi ses snart!
  Kram Kim :-)

  SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!