Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

tisdag 19 april 2011

Vardagslyx

Ibland kan det vara skönt att lyxa till det en helt vanlig vardag, en tisdag som idag. Efter att ha arbetat extremt hårt under några dagar, med att slutföra min bok På liv och död i andra världskrigets skugga, så kände jag att det var dags för belöning.

Egentligen har jag inte tid att åka iväg och "slänga bort" flera timmar av min arbetsdag, men jag gjorde det i alla fall. Jag åkte till Irmas Naturpraktik och fick massage.

Enbart resan ut till Irma är en belöning i sig, eftersom Irma har sin lokal på Hasslö som ligger mycket vackert i Karlskrona skärgård. Vägen ut till Hasslö är magnifik. Hela havet breder ut sig framför mig när jag kör mot bron som leder ut till ön. Ute på bron kan jag se ända bort till Karlskrona och långt ut mot öppet hav.

Ingen gång är den andra lik, vågorna, himlen, naturen, allt är olika och bjuder ständigt på förnyelse och nya upplevelser.

Om du tror att det är skönt att få massage, då har du fel, eller tja, det kanske är skönt, jag vet inte, för det har aldrig varit direkt skönt för mig. Kanske för att jag har ett stillasittande jobb, vilket innebär stela axlar... Eller så är det bara så att massage ska göra lite ont. Minns alla James Bondfilmer där de klappar och slår på den stackars hjälten under massagescenerna.

När jag var på researchresa till Kina fick jag också massage. Den var inte heller skön. Ja egentligen är Irmas massage hundra gånger skönare än den jag fick i Kina. Men detsamma gäller för båda: Efteråt känns det så väldigt mycket bättre.

Ja, det var min vardagslyx. Istället för en bit choklad, god mat eller något annat ätbart så är det massage jag tar som belöning. Hur belönar du dig?

Kramisar från en rätt så mör Kim
 
Kommentera gärna mitt inlägg/berätta vad du tycker om det du just har läst.

12 kommentarer:

 1. Du är rolig du som belönar dig med sådant som gör ont - men det är klart det blir bra efteråt, det är väl det som är vitsen:-)
  Tänk jag kan inte komma på vad jag själv belönar mig med - måste tänka ...
  Kram

  SvaraRadera
 2. Det där lät mer än härligt. Har faktiskt aldrig varit på professionell massage, men det ska jag nog göra....belöna mig själv? Jag gör nog aldrig det på riktigt. Aldrig så att jag tänker att nu är jag minsann värd det ena och det andra. Jag kör vardagslyx för jag är värd det hela tiden :)

  SvaraRadera
 3. Hej Ebba
  Ja, det känns bra efteråt och om jag hade gått oftare och fått massage kanske det inte hade gjort så ont...
  Ser fram emot att få höra om din belöning!
  Kram Kim

  Hej Trillingnöten
  Tycker absolut att du ska prova på, för efteråt känns det väldigt skönt. Som idag t.ex.
  Tycker jag låter bra med vardagslyx hela tiden! Bra jobbat!
  Kram Kim

  SvaraRadera
 4. Nu har jag tänkt efter hur jag belönar mig:
  Gärna med något SMYCKE - behöver inte vara extra vagant eller dyrt, bara speciellt för mig.
  Något KLÄDESPLAGG - om det råkar finnas något jag gillar (men det händer inte ofta).
  Och det händer att jag åker in till HÖTORGSHALLEN, går runt där bland alla dofter och intryck. Sedan väljer jag ut smågrejor, typ: Oliver från Ligurien, lufttorkad fransk bergsskinka, jättetortellini, dolamdes mm.
  Men aldrig massage - det funkar inte på mig eftersom jag har inopererade stag och skruvar i ryggen - jag har provat, men det blir så inskränkt s det är inte värt pengarna. Jo, en gång tag jag en taktil massage - ganska bra ...
  Kanske att du borde belöna dig lite oftare så att du slipper smärtan:-)
  Kram Ebba

  SvaraRadera
 5. Hej Ebba
  Älskar Hötorgshallen, DET skulle jag också tänka mig som en belöning, att vandra runt där.
  Ja, meningen är att jag ska gå en gång i månaden, men tiden bara springer iväg...
  Tråkigt att du inte kan gå på massage!
  Kram Kim

  SvaraRadera
 6. Massage är en bra belöning! Jag har nog ingen direkt bestämd belöning, men oftast blir det väl något gott att äta som choklad.

  SvaraRadera
 7. Hej Boktokig
  Choklad är inte heller så dumt!
  Kram Kim

  SvaraRadera
 8. Jag är, som du (?), en arbetsmyra som har lite svårt att belöna mig själv. I onsdags gjorde jag det på ett rätt roligt sätt. I stället för att arbeta med en text som jag borde jobba med, och som jag vet att jag får betalt för, promenerade jag i Stockholm och lät en ny manusidé ta plats i skallen. På utvalda ställen slog jag mig ner på parkbänkar och skrev ner mina manustankar. Bara lät inspirationen och lusten flöda - i stället för att vara nyttig och duktig. :)

  SvaraRadera
 9. Hej Peter
  Du har helt rätt, jag är en arbetsmyra, precis som du. Och din belöning låter också som något jag skulle göra, kombinera avkoppling med att jobba fram en ny bokidé! Det går liksom inte att sluta arbeta!
  Kram Kim

  SvaraRadera
 10. Jag har varit på massage flera gånger hos olika personer och det är SÅ stor skillnad på dem. Jag tror det är större skillnade på dem än på hur min kropp mått för tillfället.... kanske gör de olika skillnad, men jag vet inte. Tycker dock inte massage som gör så ont att ögonen tåras, är värd pinan. I så fall måste jag känna mig mer dålig innan jag går dit.

  SvaraRadera
 11. Hej Ingrid
  Nej inga tårade ögon, bara smärta som talar om att musklerna håller på att knådas upp från sina låsta positioner.
  Kram Kim

  SvaraRadera
 12. Ja, då är det nog som det ska, även om det gör ont :) .

  SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!