Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

söndag 24 juli 2011

"Det kan inte bli annat än full pott igen!" Recension av Tillbaka till Pompeji

Kristina Simars Bokblogg har recenserat Tillbaka till Pompeji och skriver bland annat så här om boken:

"Som alltid är Kim M. Kimselius böcker otroligt välskrivna och intressanta. De är mycket lärorika och jag tror att många ungdomar lär sig historiska händelser på ett lättsamt och givande sätt, genom att läsa Kims böcker. Egentligen vore de perfekta som undervisningslitteratur i historia för mellanstadiet. Jag tror barn lär sig bättre om texten är spännande skriven. Läroböcker brukar ofta vara ganska trista i sin utformning. Alla böcker som jag läst av Kim M Kimselius håller samma höga klass och denna är inget undantag. Som vuxen har man nog precis lika mycket glädje av att läsa hennes böcker som ungdomarna har. Den värdefulla faktadelen i slutet av boken är mycket läsvärd. Det kan inte annat än bli full pott igen."

 

Här hittar du mina tidigare blogginlägg om Tillbaka till Pompeji: om debuten, vad som fick mig att skriva boken och så vidare.

Jag blev SUPERGLAD för den här kommentaren, som du säkert förstår!

Kramisar Kim

Kommentera gärna mitt inlägg/berätta vad du tycker om det du just har läst. Vill du veta mer om mig och mina böcker, titta in på min hemsida www.kimselius.se

8 kommentarer:

 1. Hej Trillingnöten
  Tack. Det var en Superfin recension. Blir så glad!
  Kram Kim

  SvaraRadera
 2. Men så bra recentioner du får! GRATTIS!! Nu bara MÅSTE jag läsa dina böcker!!! Och tänk vad fantastiskt att sen kunna återkomma och berätta för dig vad jag tycker om boken. Jag känner nämligen ofta ett sådant behov när jag läst ngn bok jag älskade. Känner behov att få tacka författaren! Men du är den första jag hittat som bloggar. Tänk vad världen blir liten genom dagens kommunikationsmedel. Genom ett klick kan jag få kontakt med en författare liksom! Stort! Och tack för länken. SÅ fint inlägg!! Vilken man du har!! Blev alldeles rörd. Min man är också väldigt kärleksfull och stöttande och lyssnar snällt och ger respons på det jag skriver. Mitt problem är när jag ska få lugn och ro för att skriva? Här är det inte bara disk som kan komma i vägen. Utan fyra livliga barn på fritiden och ytterligare fyra dagbarn när jag jobbar. Huset ständigt fullt av ungar alltså och på kvällarna när de (förhoppningvis) har somnat är jag oftast för trött. Samtidigt är det min 6-åring som inspirerat mig till min bokidé. På nått sätt ska det väl gå!! Återigen tack för en jättefin blogg och att du är så engagerad att du svarar på allas kommentarer. Uppskattar verkiligen!!

  SvaraRadera
 3. Hej igen, Kim!

  Vad roligt med så trevliga recensioner!

  Jag har en hel del fina barndomsminnen vad gäller "Tillbaka till Pompeji". När jag var fjorton år och skulle flyga utan sällskap för första gången hade jag med mig boken som "tröst", eftersom jag är flygrädd liksom Ramona. Det kändes tryggare när vi skulle lyfta att inte vara ensam om rädslan. :-)

  Jag är absolut sugen på att läsa fler av dina böcker! Håller med recensenten om att det förutom att vara spännande ungdomsromaner även är ett pedagogiskt sätt att lära ut historia på samt göra läsarna intresserade av att lära sig mer om epoken ifråga.

  Mvh Sofia

  SvaraRadera
 4. Hej Makena

  Tack för ditt fina blogginlägg. Här finns många bloggande författare. Du hittar länkar till dem till höger här på min blogg.

  Vet precis hur det känns, för ibland vill jag också berätta för författaren hur oerhört mycket jag har tyckt om det de har skrivit. Men det är inte alltid så lätt, inget som sker bara genom en knapptryckning, normalt sett.

  Ja, jag har en underbar man. Härligt att du också har det. Kanske kan din man ställa upp en halvtimma någon kväll i veckan, eller ett par, så att du får en chans att sätta dig ned för att skriva? Kika in på skrivprocesser/skrivtips här till höger på min blogg. I ett av inläggen har jag pratat om hur man får tid till att skriva!

  Lova berätta hur det går!

  Kram Kim

  SvaraRadera
 5. Hej Sofia
  Ja, jag blir mycket glad när mina böcker får fina recensioner, för det ligger mycket arbete bakom varje bok.

  Åh, tack för att du delade med dig av minnet. Tur att det inte var Kimberlie - Äventyr på Nya Zeeland du hade med dig som sällskap. Läs det här smakprovet ur boken så förstår du vad jag menar: http://www.smakprov.se/smakprov/visa/9789197626026/partner/smakprov

  Härligt att du känner samma som recensenten. Ska bli spännande att höra om du läser någon av mina andra böcker och vad du isåfall tycker om dem.

  Kram Kim

  SvaraRadera
 6. Härlig recension Kim! Mycket positiva ord. Det är du verkligen värd! Kram!

  SvaraRadera
 7. Hej Monika
  Tack! Ja det var många positiva ord, och du som författare vet hur mycket det betyder!
  Kram Kim

  SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!