Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

torsdag 28 juli 2011

Tänk att jag har skrivit NITTON böcker!!!

Här nedan kan du läsa mitt gästblogginlägg på Christian Johanssons Bokblogg.

Veckans gästbloggare har en hel del erfarenhet när det kommer till att producera och publicera barnböcker. Gästbloggen är både glad och stolt över av att ha fått besök av barnboksförfattarinnan Kim Kimselius.

Tänk att jag nu har skrivit NITTON böcker. Helt otroligt! Jag brukar skoja med mina vänner och säga att jag ska skriva HUNDRA böcker innan jag dör. Något som låter ouppnåeligt, eftersom jag skriver historiska äventyrsböcker baserad på riktig historisk fakta. Det innebär att det ligger otroligt mycket jobb bakom varje bok. Men ändå…

Nora Roberts har skrivit över FEMHUNDRA böcker. Då låter hundra böcker inte så värst ouppnåeligt!
I alla fall jobbar jag på för att uppnå målet och den artonde och nittonde boken kommer ut nu i augusti: På liv och död i andra världskrigets skugga och På flykt från andra världskrigets fasa.

På liv och död i andra världskriget skugga är en fängslande bok som skildrar andra världskriget från olika sidor: En tysk familj, gömda personer, samt judar i koncentrationsläger.

Baksidestexten till På liv och död i andra världskrigets skugga:
En judestjärna kastar Theo och Ramona in i andra världskrigets fasor. Till deras förvåning har någon annan rest med dem i tiden. En person som ställer till det rejält för dem i sin okunnighet om tidsresor. De hamnar direkt i allvarliga svårigheter, som bara har en enda utväg: Döden!


Här är några omdömen om På liv och död i andra världskrigets skugga:
”En spännande och välskriven berättelse från vår mörka historia. Jag skulle inte vilja byta plats med Theo och Ramona.”
”Mycket bra skrivet. Personligt och fångande!”
”Trots ett tema som är både känsligt och ofta tabubelagt tycker jag att Kim gjort ett storartat jobb med den här boken!”


Egentligen var det tänkt att bara bli en bok om andra världskriget, en bok som jag planerat under fem år. När jag avslutade Boudicas strid mot Romarna förra året, gjorde jag slutet så att huvudpersonerna reste iväg till andra världskriget. Boken trycktes och kom ut till bokhandlarna.

Då satte jag mig för att skriva färdigt På liv och död i andra världskrigets skugga och upptäckte att jag redan hade skrivit en hel del på min bok om andra världskriget, men den boken började på ett helt annat sätt och tog upp helt andra händelser. Därför skrev jag färdigt den boken, som då blev På flykt från andra världskrigets fasa.

Det här är en rafflande bok som skildrar andra världskriget i ett ockuperat land: motståndsrörelsens kamp, judarnas öden, händelsen i Vélodrome d’Hiver, nedskjutna flygare, samt de franska invånarnas liv. 

Baksidestext till På flykt från andra världskrigets fasa:
Mitt i ett brinnande krig hamnar Theo och Ramona när de förflyttas till ett ockuperat Frankrike under andra världskriget. Tyskarna sänder många av landets invånare till koncentrationsläger och motståndsrörelsen mot de tyska soldaterna växer sig allt starkare. Theo och Ramona har inget annat val än att själva ge sig in i kampen, med stor risk att till slut förlora sina liv.


Några omdömen om På flykt från andra världskrigets fasa:
”Den bästa bok Kim har skrivit!”
”Man sitter som på nålar ända till sista sidan!”
”Det här är en av Kims bästa böcker hittills!”
”Kim har faktiskt överträffat sig själv! … Hon har funnit en ny vinkel i tidsresandet som är en riktig nervkittlare. … LÄÄÄÄÄS!!!!”


För det är just tidsresor mina böcker handlar om, eller… Det är den historiska händelsen i varje bok jag lägger fokus på. Tidsresandet sköter mina huvudpersoner: Theo och Ramona. De lyckas alltid komma till de mest hemska och fruktansvärda händelserna i vår tid, bara för att jag och mina läsare ska få lära oss mer om de olika historiska händelserna.


Måste bara få avsluta med att säga: DET HÄR ÄR DE BÄSTA BÖCKER JAG HAR GJORT!!! YES!!!

Kramisar Kim

Stort Tack Kim för ditt besök på gästbloggen och ser fram mot minst ytterligare 81 böcker av dig ;) Christian


Tack Christian. Jobbar för fullt för att komma upp till 100! 

Kika gärna in på Christians blogg. Där hittar du många trevliga inlägg och många gästbloggare.

Kramisar Kim

Kommentera gärna mitt inlägg/berätta vad du tycker om det du just har läst. Vill du veta mer om mig och mina böcker, titta in på min hemsida www.kimselius.se

4 kommentarer:

 1. Jag tycker det är en braggd utöver det vanliga att skriva 19 böcker jag! Men förstår att du stävar mot nya mål. Skulle inte bli ett dugg förvånad om det blir 100 en dag! :)

  ps Nu har jag skaffat en sådan där knapp om man vill följa bloggen ds ;)

  SvaraRadera
 2. Hej Makena
  Tack! Ja det gäller hela tiden att sätta upp nya mål. 100 böcker tycker jag låter som ett bra mål...
  Bra, då ska jag kika in på din blogg igen!
  Kram Kim

  SvaraRadera
 3. Kul att du snart har en 20e då! :)

  SvaraRadera
 4. Hej Josefin
  Ja, det är helt underbart. Speciellt som mitt förlag i år firar tio år och jag kommer ut med min 20:e bok! Verkligen värt att firas!
  Kram Kim

  SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!