Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

tisdag 30 augusti 2011

"Wow! Kan en bok bli bättre än så här?" Recension av Kimberlie - Främlingar

"Jag vet inte riktigt om det bara är jag som känner såhär, eller ifall det upplevs av alla som läser Kims böcker. Men varje gång man läser en ny bok av Kim, oavsett om man  har läst ut den eller sitter med den i händerna och betraktar den.. så känner man bara: wow.. kan en bok bli bättre än såhär? Kan någon av hennes nästa böcker toppa denna?
 
På något lustigt sätt sitter man där efter ett halvår igen med en ny bok i handen och tänker exakt samma sak igen. Eller är det bara jag? 


Jag minns känslan, detta var för ett år sedan, jag är rejält sjuk och ligger i min säng. Min mamma kommer in på rummet med den nya boken , Kimberlie-ett nytt liv. Jag känner den dära speciella gnistan inom mig, lyckoruset som pumpar i mina ådror. Jag tar emot boken och luktar på den, öppnar den och läser igenom de första sidorna och känner lyckoruset få en helt ny fart i mina vener. Herregud tänker jag och börjar läsa.

 
Efter att jag är klar med den sitter jag där och betraktar den, läser igenom sista sidan igen och ler för mig själv. Herregud vilken bra bok, tänker jag och sitter och funderar på om nästa bok blir bättre, men det kan inte vara möjligt. För den var verkligen bra.


Ett år senare sitter jag med Kimberlie-främlingar i handen. Jag är frisk och sitter uppe i köket och betraktar den. Kan det bli bättre? tänker jag för mig själv och kollar igenom de första sidorna. Jag känner gnistan igen och ler.

 
När jag ska lägga mig tar jag boken och bäddar ner mig själv i sängen och börjar läsa. Hela huset sover och allt är mörkt förrutom skenet från  lampan. Jag är alldeles uppslukad av boken och det känns som om jag är där, står där i Nya Zeeland tillsammans med Kimberlie, Andy och fru Moonwind, jag skrämmer upp mig själv och  börjar tro att det står någon i dörren. Jag vänder mig snabbt om och ser ingen, herregud alltså.. Jag blir aldrig så av böcker, vad är det med mig? tänker jag och läser vidare.


Det som är så himla bra med alla Kims böcker, och som inte alltid upplevs i andra böcker är att det känns som att man står där, bredvid Kimberlie och Andy ( eller Ramona och Theo), hör deras tankar, det är som att man är som en liten fluga som inte märks men ändå är där."


Efter att ha läst den här recensionen av Linda är jag helt överväldigad och vill skynda mig in till min skrivarlya (för det är inte där jag sitter när jag bloggar och är ute på nätet!) för att skriva en ny bok. Tack snälla Linda för den fantastiska recensionen som inspirerar mig jättemycket! 

Om jag någonsin tvekat om att skriva ytterligare en Kimberliebok, har du nu övertygat mig om att jag verkligen ska skriva en fjärde bok om Kimberlie och Andys äventyr på Nya Zeeland! Tack! Vem vet, kanske kommer det även en femte bok?

Här kan du läsa hela Lindas recension, för hon har mycket mer att berätta om boken för dig!

Kramisar Kim
 
Kommentera gärna mitt inlägg/berätta vad du tycker om det du just har läst. Vill du veta mer om mig och mina böcker, titta in på min hemsida www.kimselius.se

7 kommentarer:

 1. Jättefin recension!
  Grattis, jag förstår att du blir jätteglad!
  Skriiiiiiiiiv! :)

  SvaraRadera
 2. Superkul! Du är så energisk och duktig Kim!

  SvaraRadera
 3. Hej Maria
  Ja, jag blev JÄTTEGLAD!
  Skriver för fullt! Även om jag inte hinner skriva så mycket som jag vill.
  Kram Kim

  Hej Katarina
  Tack för dina fina ord!
  Kram Kim

  SvaraRadera
 4. Vilka fina ord du får av Linda. En härlig beskrivning av det underbara som uppstår vid läsandet av en bok! Kram till dig Kim!

  SvaraRadera
 5. Hej Monika
  Ja, de var jättefina. Vet att du förstår hur jag känner mig, för du har själv fått jättefina recensioner på dina böcker!
  Kram :-) Kim

  SvaraRadera
 6. WOW vilken tiopoängarrecension!!! Grattis!

  SvaraRadera
 7. Hej Ingrid
  Ja, den var superbra! Tack!
  Kram Kim

  SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!