Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

tisdag 19 juni 2012

Får jag presentera författarcoachen Ann Ljungberg

Det finns en hel del författarcoacher som hjälper blivande författare att lyckas nå sin dröm: att få sin bok utgiven. Idag tänkte jag låta författarcoachen Ann Ljungberg få berätta om vad hon gör och hur hon kan hjälpa dig att lyckas med din bok. Varsågod Ann nu är ordet ditt!

Jag har alltid varit intresserad av skrivande och litteratur, och 2003 gjorde jag hobbyn till min verksamhet. Innan dess jobbade jag i IT-branschen som utbildare, konsult, projektledare och konsultchef. Under alla år har jag gått otaliga skrivarkurser, bl a Skrivarakademins författarskola. Jag gick också en coachutbildning via Coachville på 90-talet. 

När vi kastade loss från Sverige år 2002 för att långsegla sade både min man och jag upp oss från våra jobb. Jag ägnade hela första året till sjöss med att sortera och utveckla alla roliga idéer som överföll mig när huvudet inte längre var fyllt av IT-frågor. 

En lektör, en amerikansk kvinna, korsade min väg och blev min mentor. Snart vågade jag erbjuda mina tjänster som lektör till privatpersoner och förlag. Det gick bra, och sedan har det gått undan!
 
Nu har jag jobbat med  ca 400 manus som lektör, redaktör, författarcoach och skrivarkursledare. Ca 90 av dessa har hittills blivit publicerade böcker. De finns på förlag som A.Bonniers, Norstedts, Damm, Natur & Kultur, Wahlström & Widstrand, Mormor, Kalla Kulor, Svenska Förlaget, Isaberg, Dahlgrens, Gassy, ALF bokförlag med flera.

Lite mer statistik:
Skrivarkurser utomlands
***************************

  • Jag har arrangerat “Skrivarkurser orden runt” i sedan 2004 på 8 olika platser (Tarquinia, Venedig, Istanbul, Sevilla, Ljusterö, Sitges, Marbella, London och New York.)
  • Hittills har det blivit 33 kurser i 11 olika ämnen (Författarverkstad, Nybörjarkurs, Barnbok, Självbiografi, Deckare, Featurejournalistik, Prosa, Resereportage, Krönikor, Författarcoaching i grupp/individuellt, Faktabok)
  • 10 st lärare har medverkat (Lotta Lundberg, Ylva Wallin, Johanna Wistrand, Camilla Läckberg, Pia Lundgren, Monica Rolfner, Hans-Olov Öberg, Kjell Dahlin, Anna-Carin Collin, Ann Ljungberg)
  • Vi har haft drygt 210 deltagare på utlandskurserna
  • ca 85 % av deltagarna är kvinnor
  • ett 30-tal författare har dessutom kommit för individuell coaching utan kurs
I ovanstående ingår inte de kurser som tyvärr inte blev av pga för få anmälningar – t ex humor, filmmanus, journalistik, stand up comedy, reportage&foto, kåseri, poesiverkstad … kanske någon annan gång?

Inför framtiden har jag också fått önskemål om att arrangera skrivarkurser i drama, erotik, noveller, sångtexter, science fiction/fantasy, chick lit, sagor och retorik. Fortsätt önska!

De kurser jag håller själv inriktar sig framförallt på romanskrivande, facklitteratur och bokutgivning.


Distanskurser och coachingprogram online.
**********************************************

  • 4 distanskurser finns i programmet, i popularitetsordning: Skriv en roman, Skriv en faktabok, Hitta din bokidé, Ge ut en bok på egen hand
  • 1 coachingprogramFörfattarcoaching - är individuellt och anpassas efter författarens behov.
  • Ca 300 författare har deltagit/deltar i ovanstående program och distanskurser.
  • Ca 50 författare per år skickar manus för lektörsutlåtande
  • Könsfördelningen är jämn i dessa tjänster.
.
Och sist men bäst: Kunderna
*****************************

De författare jag har förmånen att jobba med skriver på svenska men bor i all världens hörn: hela Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Österrike, Schweiz, Tyskland, England, Skottland, Irland, Frankrike, Holland, Spanien, Italien, USA, Canada, Australien, Brasilien, Kenya, Nigeria, Belgien, Japan, Thailand, Sri Lanka mm.

Några är etablerade författare. Några är studenter eller pensionärer men de flesta har andra yrken och skriver på sid fritid.  

De är journalister, advokater, läkare, lärare, receptionister, projektledare, musiker, copywriters, ambulansförare, restaurangägare,  sjömän,  brottslingar, poliser, marknadsförare,  sjuksköterskor, väktare, nagelskulptörer, hotellägare, civilingenjörer, rektorer, sångerskor, psykologer, managementkonsulter, kockar, hudvårdsspecialister, programmerare, designers, skratt-/karriärs- och livscoacher, konstnärer, gynekologer, personaldirektörer, dansare, fotomodeller, forskare, skådespelare, butiksbiträden, politiker, healers, administratörer, försäljare, barnskötare, företagsledare, personalchefer, TV-producenter, entreprenörer … och många många fler. 

Den här fantastiska mixen gör att jag har världens roligaste jobb!

Ja, nu vet du vart du kan vända dig om du vill ha hjälp med ditt manus. Kika gärna in på Anns sida för att läsa mer.

Kramisar Kim

Vinn en signerad bok  (Välj fritt bland mina utkomna böcker.) Läs mer om Jag är ingen häxa.

Jag skulle bli mycket glad om du berättar vad du tycker om det du just har läst.

Kika in på min hemsida www.kimselius.se om du vill veta mer om mig och mina böcker.

Här kan du köpa mina böcker.

7 kommentarer:

  1. Hej Kim & Ann! Jag har ju förmånen att redan ha Ann som skrivarcoach och är en av dem som skriver på sin fritid. Det är så klart min dröm (eller ambition vill jag hellre säga) att få mitt bokmanus så småningom utgivet.

    Kan varmt rekommendera Ann, du har lärt mig mycket och jag tycker att det har varit otroligt roligt att följas åt i skrivarvärlden under de här åren som har gått sen vi fick kontakt första gången.

    SvaraRadera
  2. Kan också varmt rekommendera Ann, som coach, och även hennes utlandskurser. Har varit både i Sevilla och London, och börjar längta till en sån kurs igen! Kombinationen vara på en annan plats och skrivarkurs är oslagbar!

    SvaraRadera
  3. Hej Ethel
    Härligt att höra Ethel, tack för din kommentar och bekräftelse på att Ann är en duktig författarcoach!
    Kram Kim

    Hej Monica
    Vad roligt att du har varit på flera av hennes kurser, Monica. Härligt att höra att du också tycker Ann är en duktig författarcoach!
    Kram Kim

    SvaraRadera
  4. Tusen tack Kim för att jag fick vara med här! Och varmaste tack till Ethel och Monica!!!

    /Ann

    SvaraRadera
  5. Hej Ann
    Bara roligt att ha dig här! Mycket roligt att höra Ethel och Monicas omdömen om dina kurser!
    Fortsätt ditt fina arbete!
    Kram Kim

    SvaraRadera
  6. Vilken imponerande kvinna! Jag håller med henne om att hon verkar ha världens roligaste jobb :) .

    SvaraRadera
  7. Hej Ingrid
    Håller med dig. Fast jag tycker mitt jobb är roligast.
    Kram Kim

    SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!