Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

tisdag 18 september 2012

Snapphaneresan av Kim M. Kimselius, en bok som tar dig med på ett spännande äventyr i snapphaneland

Ett fartfyllt äventyr som tar dig med på sjutton olika snapphanehändelser under 1600-talet. I boken finns en detaljerad karta, för att du på egen hand ska kunna resa runt i den skånska snapphanebygden och ta del av vår snapphanehistoria.

Baksidestext till Snapphaneresan:Följ med Theo och Ramona på en spännande resa i Snapphaneland. Berättelsen börjar på Sporrakulla gård, där de hittar ett kopparmynt från Loshultskuppen. Genom myntet färdas de genom tiden till snapphanefejden 1678. Theo och Ramona ger sig ut på jakt efter skatten. Färden för dem genom hela Snapphaneriket. Många faror möter dem på vägen. Att hitta skatten är inte så lätt som de först trodde!

Detta är en fristående fortsättning på boken Snapphanar!

Omdömen om Snapphaneresan:"Språket flyter lätt och berättelsen håller fint." Lektör Annelie Nilsson

"Kimselius väver fint in sin historia om 1600-talet... Genom sin väl genomförda fiction fångar hon intresset för platsen." BLT, Brita Elmers

"Kimselius har hittat sitt koncept med denna bokserie som ger en känsla av Blytons Femböcker, fast med mer välarbetade berättelser. Styrkan i boken ligger i skildringen av de historiska miljöerna och händelser." BTJ, lektör Anna Wilner.

"Det här är en minst lika spännande bok som de tidigare i den historiska serie av böcker som Kimselius hittills givit ut. Hon berättar lättläst och engagerande om en tid som känns avlägsen; skickligt tar hon greppet redan på bokens första sida." BTJ, Agneta Blomgren

Utdrag ur Snapphaneresan:

Plötsligt flög Ramona upp ur stolen och stirrade på sin vän Theo och sin kusin Robert. Pluto lyfte förväntansfullt på huvudet: Skulle de gå på promenad?
"Vi är helt galna! Varför har vi inte tänkt på det tidigare?" utbrast Ramona och började vanka fram och tillbaka i rummet.
"Här har vi suttit i TRE dagar med äventyret inom räckhåll, utan att göra annat än beklaga oss över det dåliga vädret! Varför har vi inte tänkt på det!" fortsatte Ramona.
"Sätt dig ned, Ramona, och förklara vad det är vi inte har tänkt på", sa Theo, som vanligt förnuftig och samlad.
"Vi har hela tiden haft porten till äventyret i närheten, utan att ens fundera över det: Sporrakulla gårds hemlighet!"
Theo och Robert såg förvånat på Ramona. Båda undrade om hon verkligen tänkte på det de trodde att hon gjorde.
"Kistan!" sa Ramona, som tyckte att de andra var ovanligt trögfattade idag.
Då sken Robert upp, som om han just förstått vad hon pratade om.
"Javisst, så klart. Att vi inte har tänkt på det!" sa han lugnt, som om han höll med Ramona.
Men i nästa stund skrek han:
"ÄR DU ALLDELES GALEN! Det var precis vi kom undan med livet i behåll förra gången, varför vill du då upprepa samma sak?"
Nu hade hunden satt sig upp. Han insåg att något var på gång.
"Nej, inte upprepa. Jag vill göra något annat!" sa Ramona och log brett.
"Loshultsskatten!" sa Theo, som kände Ramona utan och innan, efter att ha upplevt många äventyr tillsammans med henne.
"Just det!" svarade Ramona.
Hon tänkte på dokumentet hon hade hittat i den gamla kistan i ett av rummen på Sporrakulla gård. Det rum de var strängt förbjudna att gå in i. Hon hade en gång tidigare brutit förbudet, vilket hade medfört hemska, men även spännande saker. Var hon beredd att göra samma sak igen? Tänk om det inte skulle gå lika bra den här gången?
"Är ni alldeles galna? Ni funderar väl inte på allvar att gå in i rummet en gång till, inte efter vad som hände förra gången? Säg att ni skämtar!" sa Robert.
Pluto såg från den ene till den andre. Vad var det som var på gång egentligen, de lät så upprörda? Hunden reste sig upp, gick fram till Theo och viftade på svansen.
Theo såg på Robert och klappade förstrött Plutos huvud. Helst av allt hade han velat svara sin vän att det bara var ett skämt, eftersom han inte hade någon speciellt stor lust att bli indragen i ett nytt äventyr. Samtidigt insåg han att det inte skulle gå att hejda Ramona. Då var det lika bra att följa med på hennes upptåg. Annars kanske det gick lika illa för henne den här gången som det hade gjort sist. Theo suckade och svarade:
"Nej, Robert, jag är rädd för att det inte är något skämt. Ramona vill verkligen göra något, vilka konsekvenserna än blir."
"Nej, ni har missförstått mig. Den här gången ska vi vara pålästa, vi ska vara tillsammans hela tiden, veta vad som ska hända och undvika att bli sedda av någon. Ni förstår..."
Ramona tvekade. Tänk om det inte gick som hon hade tänkt sig. Det kanske inte var genomförbart...


Har du ännu inte läst boken Snapphaneresan kan jag varmt rekommendera den. Här kan du se mina foton från researchresan till boken.

Kramisar Kim


Vinn en signerad bok (Välj fritt bland mina utkomna böcker.) Läs mer om Snapphanar.

Det skulle vara roligt om du berättade vad du tycker om det du just har läst. Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Tycker du att mina böcker låter intressanta finns de att köpa här.

27-30 september signerar jag mina böcker på Bok & Biblioteksmässan i Göteborg. Du hittar mig i monter B09:20. Jag berättar om Mayafolkets Hemlighet på Unga Scenen torsdag 27/9 10.30-10.50.
Varje dag lottar jag ut 10 gratis böcker på Bokmässan.

4 kommentarer:

 1. Hej Kim!
  Boken verkar väldigt spännande och ryslig. Den får jag sätta upp på min att läsalista.
  Såg inslaget av dig i "Vem tror du att du är"? Ett mycket trevlig inslag i ett för övrigt bra program.
  Kram Astrid

  SvaraRadera
 2. Hej Astrid
  Ja, den är mycket spännande. OBS att detta är det nya omslaget på boken. På min hemsida http://kimselius.se/snappresan.html kan du se hur det gamla omslaget såg ut.
  Tack för dina fina ord om Vem tror du att du är. Ja, det var verkligen ett mycket bra program, men så är Siw Malmkvist också en helt underbar människa!
  Kram Kim

  SvaraRadera
 3. Här ser jag svaret på min tänkta kommentarfråga :) . Jag tyckte väl att omslaget var nytt! JÄTTEFINT och bra, det andra var ju SÅ likt den andra boken. Kul!

  SvaraRadera
 4. Hej Ingrid
  Precis av den anledningen som vi nu har tryckt nytt omslag till boken. Vill att folk ska se att det är TVÅ olika snapphaneböcker.
  Kram Kim

  SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!