Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

torsdag 2 maj 2013

Jippi! Idag fyller jag, Kim M Kimselius år! Här är mitt liv!

Idag för exakt 59 år sedan föddes jag i Göteborg. Mitt huvud var fullt av mörkt, krulligt hår och personalen på BB kallade mig för tattarunge. Min morfar kallade mig för trollunge!

Jag växte upp i Helgered på Hisingen i Göteborg. Där blev många av mina berättelser till, eftersom jag redan som åttaåring bestämde mig för att bli författare och då även skrev min första bok, Röda slottets hemlighet.

Min bok Spöket på Stora Mossen, är en skildring av min barndom och mina hemtrakter. Det är ingen självbiografi, utan jag har tagit en bit av min vardag och gjort om till en spännande spökberättelse, hästbok och deckare. När du läst boken förstår du varför jag ger boken så många beteckningar!

Det var inte bara skrivandet jag tyckte om. Jag älskade även djur och natur. Passade alla grannarnas hundar och släpade runt dem i skog och mark. Ibland var det hundarna som släpade runt mig, för jag var inte speciellt gammal när jag började passa hundar. Fick min första egna hund när jag var tio år och mitt stora hästintresse blandades med min kärlek till hundar som har växt sig allt starkare under åren.

Min första valpkull födde jag upp när jag var fjorton år och innan dess hade jag pussat på alla de valpkullar som mamma och pappa födde upp hemma.

I hela mitt liv har jag skrivit: dagböcker, hästberättelser, noveller, böcker och dikter. Det var självklart för alla att jag skulle bli författare. Någonstans på vägen försvann drömmen, eller rättare sagt, tron på mitt eget skrivande. Jag tyckte inte att jag dög som författare! Ändå närde jag drömmen om att bli författare en dag genom att fortsätta skriva berättelser.

Till slut slog jag igenom med buller och bång, blev kallad för Blekinges Astrid Lindgren och sålde min debutbok Tillbaka till Pompeji i 11.000 ex PÅ EN VECKA!

Sedan debuten har jag kommit ut med 23 böcker och ytterligare tre är på väg ut i år, 2013. Mina böcker har blivit översatta till flera språk och min debutbok blev utsedd som en av årets bästa utländska böcker på Island 2009. I år har även Tillbaka till Pompeji kommit ut på engelska: Back to Pompeii.

Här hemma har jag högar med färdiga berättelser som bara väntar på att få bli färdiga, tryckta böcker. I min dator finns det närmare fyrtio påbörjade berättelser, i min idébok... Puh! Där finns idéer om berättelser som räcker till långt efter min död och då tänker jag ändå leva minst tills jag blir 92 år!

Inför mina historiska äventyrsböcker har jag rest världen runt och sett de mest fantastiska platser, mött otroligt många olika människor och fått möjlighet att dela med mig av glädjen över livet och ordens glädje.

Förra året tillbringade jag födelsedagen i Singapore, fick vakna till sången "Ja må du leva!" och champagnelunch och en helt otrolig födelsedag. 

Ja, det har verkligen hänt mycket under de 59 år jag har levt.

Normalt, när man fyller år, brukar man få presenter. Jag är lite "motvals kärring", som min man brukar säga, jag gör nästan alltid tvärtom! Därför vill jag skänka en av mina böcker till en av er som läser detta blogginlägg.

Vill du ha en av mina utkomna böcker, signerad, skriver du en kommentar i det här blogginlägget och berättar vilken bok du vill ha, och varför just du ska få boken. Du kan också mejla Kim M Kimselius och skriva samma sak i mejlet.

Tack alla som skänkt mig glädje och följt med mig under min 59 års långa livsresa!

Kramisar Kim 

Vad roligt att du läser min blogg.
Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget.
Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Foto Bertil Knoester.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

16 kommentarer:

 1. Ja må hon leva, ja må hon leva, ja må hon leva uti hundrade år!
  Hurra! Hurra! Hurra! Hurra!

  Jag har läst böckerna om Teo och Ramona i den ordning du har släppt dom och har kommit till och med riddarsvärdet. Snart fyller jag också år och då har jag önskat mig 2 böcker, Det glömda kriget och snapphaneresan, så om jag vinner skulle jag vilja ha kinesiska draken.

  Att läsa dina böcker påminner mig lite om min pappa, men inte för att han har något gemensamt med berättelserna, utan för att min mamma gick och träffade dig i Lund när du signerade och köpte dom 2 första böckerna till mig när min pappa var sjuk.

  Många kramar! Hoppas du får en fin dag och att det är fint väder så att du kan vara ute och njuta mycket tillsammans med hundarna :)

  SvaraRadera
 2. Grattis på din dag idag! Vad roligt att du fyller år i maj, det gör jag också, det är faktiskt därför jag heter just Maja! <3
  Jag har läst de 3 första böckerna men längtar och längtar tills jag får läsa dom andra. Jag önskar mig boken "Den Gömda Inkastaden".
  Det är alltid svårt att säga varför man vill vinna och ibland tycker jag att den kan bli lite för smörigt..
  Men om jag nu ska säga en så är det väl att du faktiskt är min favorit författare och det är ganska passande just nu eftersom att jag fyller 16 år den 21maj.

  Eller som jag alltid kallat dagen:
  "Sommarens första dag"

  Jag var med i en tävling förra sommaren, den personen som har en konstig hobby. Jag gör alla böcker jag läser till en film, tänker ut skådespelare och allt.
  Det är jätte roligt!

  Lycka till i skrivandet och det bra i vår värmen, snart är det ju trots allt sommarens första dag, enligt mig!

  Stora kramen, Maja Åström.

  SvaraRadera
 3. Grattis Kim!

  Själv har jag också alltid drömt om att bli författare och har mer eller mindre alltid skrivit, i olika former.

  Jag är lite nyfiken på din karriärshistoria. Var det så att du slog igenom på ett etablerat förlag, men sedan gick till att bli egenföretagare? Vad fick dig att välja det? Och köpte du då ut rättigheterna till din första bok, för att kunna publicera den på ditt förlag?

  Jag har läst Jag är ingen häxa, eftersom det ämnet intresserar mig mycket just nu. Skulle jag vinna en bok av dig är jag nyfiken på din snapphanebok, eftersom jag fick upp intresset om det när jag såg dig i tv-programmet Vem tror du att du är. :)

  Kram
  Nathalie Sjögren

  SvaraRadera
 4. Stort och varmt grattis på födelsedagen! Hoppas du får en alldeles underbar dag! Här är det sol och jag hoppas solens strålar lyser alldeles särskilt varmt och fint där du är idag.

  Om jag har turen att vinna en bok så önskar jag "Den där dagen".

  Jag får väl ge dig en mycket försenad födelsedagskram senare i år när vi ses på Bokmässan i Göteborg!

  Kramar till dig på detta vis så länge :-)

  SvaraRadera
 5. grattis! skriver du böcker för vuxna oxå?
  vem är din utgivare?
  kram fr Dalsland.

  SvaraRadera
 6. Grattiskram till dig min flitiga bloggvän! Ge dig nu tid att njuta och bara ta in att det är din dag.
  Födelsedagar ska man fira tycker jag, njuta av ännu ett år och se framåt med glädje till nästa.

  SvaraRadera
 7. Stort Grattis på din födelsedag!
  Kram

  SvaraRadera
 8. Vill gärna vara med i utlottningen :)

  SvaraRadera
 9. Stor Grattiskram till dig Kim!
  Om jag vinner så vill jag Persiens Pärla när den kommer ut:)
  Jag och min snart 10åriga dotter Bettina älskar att läsa dina böcker tillsammans. Vi turas om att läsa för varandra. Då pratar vi också runt boken och läser den historiska fakta som du alltid har med i slutet på dina böcker.
  Kramar Susan

  SvaraRadera
 10. Stort grattis på födelsedagen! Hoppas du haft en toppendag!
  I utlottningen skulle jag vilja vinna "Back to Pompeji"
  Älskar den boken, och att läsa den på engelska är ett bra sätt att öva språket =)

  Många kramar från Jessica Hans och Lill-Kim

  SvaraRadera
 11. Ja må du leva ut i hundrade år!!! (för då hinner du skriva alla berättelser du har) ;D
  Jag hoppas du haft en rolig födelsedag och att dina önskningar gått i uppfyllelse!

  Om jag vinner så önskar jag mig Det glömda kriget 1808-1809 för jag har inte läst den ännu och det var den boken du pratade om när du var och hälsade på i Helsingfors Normallyceum 2008-2009.

  Många grattiskramar från London!!
  /Terese

  SvaraRadera
 12. Grattiskramar till dej Kim!
  Har misslyckats totalt att försöka träffa dej på signeringar och har därför inte fått möjlighet att köpa Mysrys. Möjlighet finns den finns ju i bokhandeln men jag vill ju så gärna träffa dej samtidigt. Så om jag skulle vinna utlottningen på din stora dag är det just den jag önskar.
  Kramar från
  Christina Bromée

  SvaraRadera
 13. Hej Kim! Grattis på födelsedagen. Det känns stort att få vara med i en bokutlottning. Jag älskar böcker, särskilt signerade böcker.
  Jag har läst första boken om Ramona och Theo. Jag skulle gärna vinna: Jag är ingen häxa. Titeln drar mina ögon och mina känslorna till sig. Har alltid varit intresserad av häxprocesserna.
  Skulle vara roligt att vinna just denna bok.
  Kramar från Liz

  SvaraRadera
 14. Stort Grattis på födelsedagen och kram från mig!

  SvaraRadera
 15. Vilket generöst erbjudande! Jag skulle bli jätteglad om jag vann "Att skriva med glädje". Det finns inget bättre än att lära sig och inspireras av er som har lyckats. Att skriva är ett ensamarbete och då är det skönt att läsa om andra som har lyckats med den resa man själv vill göra. Då känns det inte lika ensamt.

  /Mia Kim

  SvaraRadera
 16. Hej Helena
  Tack för den fina födelsedagshälsningen. Tänker också på när jag mötte din mamma och på din sjuke pappa... <3
  Hoppas du fick mina böcker i födelsedagspresent!
  Kramar från Kim :-)

  Hej Maja
  Grattis i förskott! Visst är det härligt att vara majbarn?
  Vilken underbar hobby du har! Du får berätta vilka skådespelare du har tänkt ut till mina böcker!
  Kram Kim :-)

  Hej Nathalie
  Tack för din grattishälsning!
  I min bok Att skriva med glädje är hela första kapitlet en berättelse om min väg till författarskapet.
  Det stämmer att jag slog igenom på B. Wahlströms bokförlag. Min debutbok sålde i 11.000 ex första veckan, så gjorde även efterföljaren Jag är ingen häxa. Till min tredje bok fick jag en ny redaktör som försökte göra om mina historiska äventyrsböcker till banala kärlekshistorier. Det kunde jag inte acceptera och bröt då med förlaget och startade eget. Du kan som sagt läsa hela den långa historien i min skrivbok ;-)
  Författarförbundet hjälpte mig att få tillbaka rättigheterna på mina böcker som kommit ut på Wahlströms förlag.
  Vad kul att programmet med Siw Malmkvist och jag väckte ditt intresse för snapphanar!
  Kram Kim :-)

  Hej Helena
  Ser fram emot kramen på bokmässan :-) Tack för grattishälsningen!
  Åh, Den där dagen är jättebra! Trodde du köpte den på bokmässan förra året...
  Vi ses snart!
  Kram Kim :-)

  Hej Jeanette
  Tack! Mina historiska äventyrsböcker om Theo och Ramona har nästan lika många vuxna läsare som barn och ungdomar. Om jag ska rekommendera någon av dem till dig är det På flykt från andra världskrigets fasa.
  Min bok Mysrys är en vuxenbok, men den läses lika mycket av barn och ungdomar. ;-)
  Sedan 11 år tillbaka ger jag ut på eget förlag, innan det gav jag ut på Wahlströms förlag!
  Kram Kim :-)

  Hej Eva
  Tack! Precis så gör vi här hos oss. Vi tar ledigt och njuter av födelsedagen, för vi vet inte om vi får ännu ett år tillsammans. Inget vi går och tänker på, men vi tar vara på de dagar vi har och lever i nuet!
  Ha det så gott vännen!
  Kram Kim :-)

  Hej Astrid
  Tack så mycket!
  Kram Kim :-)

  Hej Susan
  Tack! Härligt sätt att läsa böcker! Ni får göra lite frågesport utifrån faktadelen på böckerna, då lär ni er ännu mer!
  Kram Kim :-)

  Hej Jessica
  Tack! Hade en helt underbar dag!
  Ser fram emot att träffa dig, Hans och Lill-Kim på bokmässan!
  Kram Kim :-)

  Hej Terese
  Tack! Roligt att höra ifrån dig! Ja, jag måste leva minst 100 år för att hinna skriva alla böcker jag har inom mig!
  Ha det så gott i London!
  Kram Kim :-)

  Hej Christina
  Tack! Ja, jag har verkligen saknat dig! Nu kommer jag till Lund den 1 juni, kanske ses vi på Gleerups då?
  Kram Kim :-)

  Hej Liz
  Tack! Vad härligt att du tycker min bok Jag är ingen häxa verkar spännande! Tyvärr hade du inte tur den här gången, men det kommer fler tillfällen! Ge inte upp!
  Kram Kim :-)

  Hej Anneli
  Tack! Hoppas vi ses på bokmässan i år igen!
  Kram Kim :-)

  Hej Mia Kim
  Tack! I första kapitlet i Att skriva med glädje får du lära känna min väg till att bli etablerad författare. Därefter är det ren skrivglädje genom hela boken :-) Lycka till vid nästa utlottning!
  Kram Kim :-)

  SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!