Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

torsdag 23 maj 2013

Nu kan du läsa utdrag ur den historiska äventyrsboken Persiens Pärla

"Ännu ett nervkittlande äventyr för Theo och Ramona. Färgstarka karaktärer, mystiska miljöer och ett levande språk gör läsningen till ett rent nöje!"
Lektör Ingela Svensson


Utdrag ur Persiens Pärla
18:e historiska äventyrsboken om Theo och Ramona
Som vanligt stannade Ramona inte upp för att fråga först och handla sedan, utan kastade sig huvudstupa in i ett nytt äventyr, utan att ha en aning om vad som skulle komma. Något som många gånger hade gjort Theo alldeles utom sig av vrede, rädsla och skräck. Nu var Ramona ensam om att fatta alla beslut, men det var inget hon bekymrade sig om, hon brukade ändå inte lyssna på Theos förnuftiga röst, utan göra vad hon själv ville, om det verkade spännande. Det var alltid Ramonas nyfikenhet som segrade.

Rösterna bakom dem blev fler, fotstegen ekade mellan stenväggarna i den smala gränden. Ramona flåsade och sprang för livet, utan att veta vad det var hon sprang ifrån. Den unga kvinnans grepp var så hårt och bestämt att Ramona verkligen ville veta vem hon var, eftersom hon så obevekligen tvingade henne med sig. Dessutom var det något mycket bekant med ögonen!

De vek av in på en större gata, för att i nästa sekund kasta sig in i ännu en smal passage, för att därefter ändra riktning in på en annan gata. På så sätt fortsatte de, medan stegen och ropen bakom dem försvann allt längre bort i fjärran. Till slut var rösterna bara ett eko. Först då stannade den unga kvinnan, vände sig mot Ramona och såg forskande på henne. Kvinnan strök Ramona över kinden, log och hennes bleka kinder hade nu en röd ton, ögonen glittrade av glädje och var inte längre tomma, svarta glädjelösa hål av skräck.

"Det är du!" sa den unga kvinnan och strök ännu en gång Ramona över kinden, mjukt, ömt och kärleksfullt.

Ramona förstod ingenting!

Det var en bit av Persiens Pärla. Nå, vad tyckte du? Längtar du efter att läsa hela boken. Blir du nyfiken på vad som händer. Jag lovar dig att du aldrig kan ana vad som händer i den här boken!

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Jag med några av mina 23 böcker. 
Foto Bertil Knoester.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här 

2 kommentarer:

 1. Jaa jag vill läsa mer!! Jag vill veta vem kvinnan var, vad hon menade, vad de sprang ifrån, var Theo är, vill bara fortsätta läsa!! "Jag lovar att du aldrig kan ana vad som händer" ååhhh nu blir jag ju bara ännu mera nyfiken!!
  När kommer boken ut??

  Kramar från Isa

  SvaraRadera
 2. Hej Isa

  Härligt! Det låter bra! Boken kommer ut i augusti Isa! Håll utkik efter boksläppet, som förmodligen blir i Karlskrona. Dags för en liten utflykt i så fall?
  Kram Kim :-)

  SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!