Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

torsdag 18 juli 2013

Persienboken har nu kommit!

Nu har Persiens Pärla kommit från tryckeriet. En alltid lika underbar känsla, kanske lite mer spännande den här gången. Vet inte varför, men jag tror mycket på den här boken. Den var helt underbar att arbeta med och jag har fått otroligt fin respons på den från testläsare och korrekturläsare.

Så här skriver Christoffer van Woensel om Persiens Pärla:


Sträckläste hela boken, knappt utan pauser den var så himla bra!! Med alla beskrivningar i boken så var jag nästan "där". Jag kunde se platserna de befann sig på. --- Spänningen tog aldrig slut, som vanligt, och jag satt som fastnaglad i boken för att kunna läsa vidare om vad som hände Theo och Ramona. 
Det blev ett rejält ryck redan i början av boken och jag drogs med direkt. Spännande att läsa om både Theo och Ramona och när ett kapitel slutade så var jag tvungen att läsa vidare för att se vad som hände dem i nästan kapitel och kapitlet efter det och efter det. --- Boken var superbra och jag längtar till nästa!!
 

Vill du bli en av de första att läsa Persiens Pärla tycker jag att du ska delta i utlottningen av boken.

Det här är det första jag såg av mina nytryckta böcker. Här är både Persiens Pärla och Faraos förbannelse som vi nu har tryckt om för femte gången. När jag ser böckerna darrar jag av iver att få klippa av spännbanden, lyfta av pallen som ligger till skydd och skära loss plasten, ta upp första exemplaret och skriva "Kims ex" och dagens datum.

När jag har gjort det, har jag alla tusentals exemplaren framför mig, visst är det en vacker syn med alla böcker, sida vid sida?

När jag ändå är på lagerhotellet passar jag på att hälsa på alla mina andra böcker som står där, pall efter pall. Nu har det blivit totalt 26 titlar, en hel del böcker med andra ord. Alla bor de på Selo Lagerhotell i Nättraby.

Här kan du läsa några av mina faktainlägg om Persien:
Marathon och Persien Persiens historia: Kyros II Babylons hängande trädgårdar Darios I fornpersisk kung och Persiens riksbyggare.

Baksidestext till Persiens Pärla:
Plötsligt står Ramona på en mörk gata i en okänd stad. I nästa stund rusar en kvinna ut ur en gränd, griper tag i Ramona och ber henne springa för livet. Ljudet av röster och trampet av många fötter ekar mellan husväggarna. Ramona flyr tillsammans med den okända kvinnan. Ramona har förts flera tusen år tillbaka i tiden, till Persiska riket och kung Kyros på 600-talet f.Kr. Där möter en stor överraskning, som drar in Ramona i en kamp om livet.

Theo och Robert reser efter Ramona i tiden. Vid ankomsten skiljs de båda vännerna åt. Theo får en oväntad följeslagare i sökandet efter Ramona. Är det en person att lita på? Ödet spelar vännerna många spratt och blandar in döden i leken.


Här kan du läsa alla inlägg om Persiens Pärla, se omslaget växa fram, läsa utdrag ur boken och läsa lektörernas omdömen om boken.

Vinnaren av den signerade boken meddelas här på bloggen 21 juli 2013. Missa inte chansen att få en gratis, signerad Persiens Pärla, 18:e fristående historiska äventyrsboken om Theo och Ramona.

Nu längtar jag efter att höra vad du som läsare tycker om den nya boken! Skriv och berätta när du har läst den! Antingen här på bloggen eller i ett mejl till Kim M. Kimselius.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Jag med några av mina 26 böcker. 
Foto Bertil Knoester.

8 kommentarer:

 1. WOW Kim! Jag förstår att du är lycklig :) . Vilken känsla!
  Stor kram.

  SvaraRadera
 2. Hej Ingrid
  Ja, det är en helt underbar känsla! Ska bli spännande att höra vad alla andra tycker om boken!
  Kramar från Kim :-)

  SvaraRadera
 3. Förstår att känslan måste vara underbar. Att dina böcker är i tryck. du har god rutin på detta men jag kan tro att känslan alltid är densamma! Kram

  SvaraRadera
 4. Hej Katarina
  Ja, det är en härligt att se sin bok i tryck, lika underbart varje gång! Ja, nu har jag rutin på skrivandet, borde ha lite mer rutin på städningen också ;-)
  Kram Kim :-)

  SvaraRadera
 5. Vilket fantastiskt omdöme! Blir sugen på att läsa! :-) Så härligt med alla böckerna på pall sådär! Gratulerar!! :D

  Om du är intresserad (du skrev förlängesen att jag skulle berätta hur det går) så har jag nu fått mitt barnboksmanus provläst av b la två olika personer som jobbar med böcker. De gillade den och tror att det kan bli nått!! :) Lite pill bara nu, som de påpekade och sen känns det som dax att fundera på att våga skicka till förlag...eller ge ut själv. Vet inte vad som är bäst...Kram och grattis igen!!

  SvaraRadera
 6. Hej Makena
  Tack! Ja, hittills är det bara positiva omdömen om boken!

  Åh, vad roligt med ditt manus! Grattis!!!

  Tycker du ska börja med att skicka till förlag. Det är en hel del arbeta med att ge ut själv! Våga ta språnget! Ser fram emot att höra hur det går i fortsättningen också!

  Lycka till!

  Kram Kim

  SvaraRadera
 7. Vilken fin recension av Persiens Pärla! :D Jag har inte läst den men känner igen behovet av att fortsätta läsa när jag läst dina andra böcker Kim.

  SvaraRadera
 8. Hej Jonna
  Tack! Ja, jag blev jätteglad för de fina orden från Christoffer van Woensel :-) Härligt!
  Kram Kim :-)

  SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!