Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

söndag 14 juli 2013

Publicera din bok med hjälp av Books on Demand

Det finns många som drömmer om att ge ut en bok, nu är det fullt möjligt att göra det, utan att kontakta ett förlag. Om möjligheten hade funnits när jag som åttaåring drömde om att bli författare, då hade jag tryckt upp en bok att ställa i min egen bokhylla, och några exemplar att ge bort. Nu har du chansen att göra just det. Det finns många Print-On-Demand företag. Här delar jag med mig av Books on Demands alla uppgifter.

Fler fördelar med självpublicering

Självpubliceringstjänsten BoD™ – Books on Demand, förnyar sina tjänster till författarnas fördel. Priset för den populäraste tjänsten, BoD Classic, sänks med 30 procent. Avgiften för datalagring av böckerna tas bort och författarens intäkter på e-böcker dubbleras. 

Den svenska marknaden för självpublicering har under de senaste åren växt kraftigt, både i antalet författare och i antalet självpubliceringsplattformar. BoD är en av Europas pionjärer på området och även en av de största. Med en ny ledning och en effektivisering av företagets processer kan de nu göra tjänsterna mer attraktiva för författare.

– Våra författare prioriterar kvalitet, pålitlighet, god kundservice och omfattande försäljningskanaler minst lika mycket som priset, säger Maria Bengs, ansvarig för BoD Sverige. Vi har ändå beslutat att sänka priset på vår populäraste produkt BoD Classic, för att kunna nå ut till ännu fler författare.

BoD Classic, som sänks från 999 till 699 kr, innehåller både trycktjänst, filöverföring online, ISBN och konvertering till e-bok. På BoD:s hemsida kan varje författare själv räkna ut hur mycket det personligt anpassade bokprojektet kommer att kosta: http://www.bod.se

50 procent vinst på e-böckerAndelen e-böcker i Sverige är enbart 0,5 procent av den totala bokmarknaden, men hos BoD Sverige består 5 procent av försäljningen av e-böcker. Nu höjs författarhonoraret från 25 till 50 procent av omsättningen för e-böckerna.

– Vi får bra respons på allt från produktkvalitet till service och försäljningskanaler. Nu hoppas vi att den nya prisstrukturen attraherar ännu fler författare som vill ge ut sina böcker i både tryckt form och i e-bokformat hos BoD, säger Bengs.

Minskad avtalstidBoD minskar även avtalsperioden från fem till två år. Anledningen är att möta efterfrågan från författare som skriver på sin första bok och kan ha svårt att förutse intäkterna över en längre tid. Datalagringsavgiften tas också bort för alla utgivningstjänster. 

Kontakt:BoD™ – Books on Demand
Maria Bengs
Ansvarig BoD Sverige
Tel: 08- 463 10 97
E-post: info@bod.se

Om BoD:BoD™ – Books on Demand är med 1,3 miljoner levererbara titlar europeisk marknads- och teknologiledare inom digital bokpublikation. Företaget säljer böcker som produceras först när en beställning görs. Förlag och författare använder BoD:s digitala bokpublikationsform för att ge ut böcker, snabbt och till ett förmånligt pris, på egen hand. Därtill erbjuder BoD konvertering till e-bokformat och försäljning av e-böcker i relevanta e-bokhandlar. Alla BoD-titlar kan förses med ett ISBN och finns därmed tillgängliga i varje svensk bokhandel och i de flesta nätbokhandlar såsom adlibris.se, bokus.se och cdon.se. Mer information om bokutgivning på www.bod.se och www.facebook.com/bod.se.

Känns det som något för dig? Här hittar du fler Print-On-Demand företag.

Uppdatering av inlägget 16 juli 2013
Var noga med att läsa igenom alla rättigheter innan du skriver på något kontrakt. Efter publiceringen av detta inlägg har jag fått höra att just detta företag, som jag skrivit om i inlägget, behåller rättigheten på boken i fem år och du måste köpa ut rättigheten på din egen bok. Det känns inte bra. Egenutgivarna har en lista om vad du ska titta på när du väljer ett Print-On-Demand tryckeri.  Funderar du på att ge ut din bok själv kan det vara bra att gå med i Egenutgivarna där du får många bra tips och råd!

Lycka till med ditt bokprojekt!

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Välkommen tillbaka!

"En väldigt bra bok för dem som skriver som hobby, har författardrömmar eller redan är författare" Tanja Dianovas bokblogg.

Läs mer om Att skriva med glädje.

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.
Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!