Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

måndag 19 augusti 2013

Månstenen finns nu som e-bok, vill du vinna Månstenen som bok?

För första gången någonsin släpper jag en bok som e-bok innan den har kommit ut som pappersbok, Månstenen.  Här kan du ladda ned e-boken Månstenen. (Här ser du fler av Kim M Kimselius böcker som har kommit ut som e-böcker.)

Först i september kommer Månstenen som vanlig bok. Du har möjlighet att vinna Månstenen som pappersbok. (Läs längre ner vad du ska göra för att vinna Månstenen.)

Månstenen är första boken i serien Theo- och Ramonaäventyr, en fantasyserie som tar de välkända personerna med på hissnande äventyr.

Många tycker säkert att det är konstigt att jag släpper e-boken innan den fysiska boken har kommit ut. Då ska jag berätta historien bakom det hela.

Först föddes idén att jag skulle skriva noveller av alla de förslag ni läsare skickar in till mig, förslag som talar om vart ni vill att Theo och Ramona ska resa i tiden. Theo och Ramona ville lite mer och det började bli en längre berättelse. Jag delade upp den i kapitel och lade ut första kapitlet här på bloggen. Inlägget fick stort gensvar och sporrade mig att skriva mer. Då kom jag på att jag kunde göra en riktigt lång berättelse och ge ut den som e-bok, och endast som e-bok.

När min käre make, Jan, fick höra det tyckte han att jag skulle skriva lite till så att jag även kunde ge ut den som pappersbok, "alla läser inte e-böcker" var hans kommentar. Så sant!

Därför fortsatte jag skriva på berättelsen, fångades av den och åkte ned till min skrivarstuga och låste in mig för att försvinna bort i fantasin. Där skrev jag dag och natt tills boken blev färdig. Nu är boken helt klar och du kan ladda ned den som e-bok.

Baksidestext:
En ovanlig sten fångar Ramonas uppmärksamhet under strandpromenaden. Theo kallar den för månsten på grund av dess blodröda färg och annorlunda form. Ingen av dem anar hur nära sanningen Theo har kommit.

Ramona plockar upp stenen. I samma sekund bryter ett gigantiskt oväder ut. Himlen blir blåsvart, regnet vräker ned och vinden hotar att blåsa omkull dem. Blixtar slår ned runt dem, där de står på den ödsliga stranden. Theo och Ramona blir rädda och önskar att de kunde ta sig därifrån, men den starka vinden gör det omöjligt att röra sig. Då börjar Månstenen glöda.

"Spänningen växer för varje kapitel - Beskrivningar, dialoger och skildringar av miljöer och omgivningar är lika levande som vanligt." Ingela Svensson

"Nu har Kimselius, tillsammans med Theo och Ramona, tagit det stora steget in i riktig FANTASY. Det blir en nervkittlande resa..." Annelie Nilsson


Vill du vinna Månstenen?
Det enda du behöver göra för att vinna ett fysiskt exemplar av Månstenen, alltså en pappersbok, det är att skriva en kommentar i detta blogginlägg och berätta varför just du ska vinna boken. Du kan även mejla till Kim M Kimselius.

Om du gör detta, får du en lott till utlottningen och har chans att vinna Månstenen. Vill du ha fler lotter kan du göra något, eller allt, av nedanstående punkter. Ju fler punkter du uppfyller, desto fler lotter får du till dragningen av boken.

GÖR SÅ HÄR FÖR ATT FÅ FLER LOTTER TILL MÅNSTENEN:
1. Lägg till dig som följare av den här bloggen. Det gör du i det gröna fältet här till höger "Följ gärna min blogg". Klicka på "Anslut till den här webbplatsen" och följ anvisningarna. OBS! Glöm inte klicka på KLAR ;-)

2. Berätta om utlottningen på din facebooksida, blogg, eller på twitter, ju fler inlägg desto fler lotter till dragningen! (Du behöver inte göra något på 2:an, du kan välja att följa bloggen bara, eller bara kommentera i kommentarsfältet.)

3.  Om du valt att vara med enligt punkt 2, gäller följande: Lägg in ovanstående bild i inlägget samt länka till det här blogginlägget. (Tryck Ctrl C för att kopiera bilden/länken och Ctrl V för att lägga in den.)

4. Lägg till en permanent länk till min blogg på din blogg, bland de bloggar du följer/rekommenderar.

5. Lägg in länk till ditt blogg/facebook/twitter-inlägg där du berättar om tävlingen (om du har valt att vara med enligt punkt 2 och få chans till fler lotter). Lägg länk till din blogg om du har lagt en permanent länk till min blogg, vilket resulterar i ännu en lott. Du kan även mejla mig, Kim M. Kimselius och skicka länken till dina inlägg eller bara skriva din kommentar i ett mejl istället för här i bloggen. 

Tänk på att ju fler saker du gör, desto fler lotter blir det, och desto större chans har du att vinna boken! VIKTIGT! Glöm inte kommentera det här inlägget och berätta varför just DU ska vinna boken.

Vinnare av boken dras den 15 september, vilket ger dig gott om tid att få så många lotter som möjligt. Kika in här på bloggen den 15 september för att se om du har vunnit en signerad Månstenen.

Lycka till!

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Jag med några av mina 26 böcker. 
Foto Bertil Knoester.

2 kommentarer:

 1. Jag vill gärna vinna månstenen! Anledningen till det är att jag inte läst någon av dina böcker än och hemskt gärna vill göra det. Hade varit superkul att få hem den så jag kunde få läsa :)

  Kram Gabriella
  gabriellapoopuu@gmail.com

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Jag har följ din väg med månsten genom din blogg. Tycker den låter väldigt fantasiäggande.
  Minns från min barndom (längesedan) då jag gick på vid Höllvikens eller Skanörs ständer och letade bärnstenar och hur jag fantiserade om dem. Ser framemot att läsa din bok!
  Kram

  SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!