Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

onsdag 21 augusti 2013

Serietecknartävling, ta chansen att skapa en ny barn- och ungdomsserie

Tycker du om att teckna och skriva? Då är det här den rätta tävlingen för dig. Det är Seriefrämjandet som anordnar serietecknartävlingen. Läs nedan vad som gäller.

I Seriernas Värld 2013 -Seriefrämjandets stora serietecknartävling 
Vill du tävla om att göra Sveriges bästa barn- och ungdomsserie? Tänkte väl det! I samband med årets upplaga av festivalen I seriernas värld anordnar Seriefrämjandet en ny serietävling för att förnya de svenska barn- och ungdomsserierna. Alla verksamma serieskapare uppmanas att delta med så nyskapande och kreativa bidrag som möjligt!

Tävlingen är sponsrad av Egmont Kids Media Nordic AB (stort tack!) och vinnaren får 12 000 kr, tvåan 5000 kr och trean 3000 kr.

Bidrag 
Seriefestivalen I seriernas värld arrangeras för sjunde gången i Seriestaden Malmö. Den 25 oktober är det invigning och den 26-27 oktober hålls en seriemässan på Form/Design Center. Det är viktigt att serien riktar sig till barn och ungdomar. Tävlingen är öppen för såväl professionella som icke-professionella tecknare. Det konstnärliga utförandet är helt fritt: ju mer unikt, desto bättre!

Deadline: 1 september 2013 
Prisutdelning: Vinnarna kungörs under en ceremoni på invigningen av I seriernas värld på Form/Design Center fredagen den 25 okt kl 20.00

Inlämning 
Inskickade serier bör vara på max 10 sidor sammanlagt, men ett bidrag kan bestå av flera, kortare berättelser. Serierna ska helst anpassas för serietidningsformat 170×240 mm, men andra format går också bra. Färg eller svartvitt är valfritt. Filformat ska vara tiff eller pdf och upplösningen enligt följande:
Tusch (svartvitt/bitmap): 900–1200 dpi
Färg eller gråskala: 400 dpi

Skicka ditt bidrag (obs, ej original!) med e-post till info@isv.se  eller info@serieframjandet.se och skriv ”ISV Serietävling” i ämnesraden. Eller med post till Seriefrämjandet ”ISV Stora Serietävlingen”, Friisgatan 15 B, 214 21 Malmö.

Övrigt
Juryns beslut kan inte överklagas. Jurymedlemmar kan inte själva delta i tävlingen. Seriefrämjandet förbehåller sig rätten att publicera vinnande bidrag i Bild & Bubbla i samband med tävlingsrapporten, på Seriefrämjandets webbplatser samt i dokumentation för festivalen. Vid annan publicering eller tryck av vinnande bidrag gäller sedvanlig ersättning allt enligt Svenska Tecknares normer.
Lycka till och heja heja!


Jag instämmer i lyckönskningarna och hejaropen! Önskar jag kunde teckna, för det här låter som en mycket rolig tävling!

Du kan läsa mer om tävlingen på Serietävlingen 2013.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Jag med några av mina 26 böcker. 
Foto Bertil Knoester.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!