Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

fredag 6 september 2013

Då får jag massor av inspiration... Akademibokhandeln Gleerups augusti 2013

Lördagen den 31 augusti var jag och signerade hos Akademibokhandeln Gleerups i Lund. Skyltfönstret var fullt av mina böcker. Något som lockade många att kika in och ta en titt på böckerna. En familj kom in, såg på alla framlagda böcker och sa "Nähä, ingen ny Kimberliebok i år heller!" Sedan gick de...

Så här fint var det "uppdukat" när jag kom, förutom vepan, den hade jag med mig. Jag var ute i god tid, tänkte lämna ifrån mig mina saker och ta en tur på staden. Så blev det inte, för direkt jag kom stod folk vid böckerna och kikade. Det var bara att hänga jackan över stolsryggen och sätta igång att signera. Därefter hann jag dra upp vepan, sedan kom det nya människor. Vilket gjorde att min tretimmarssignering, istället blev fyra timmar. Men det gjorde absolut ingenting.

Jag signerar för fullt. Foto Ann Murtomäki
Det var konstigt väder ute. Ena stunden strålande solsken, i nästa stund öste regnet ned. Det var en ständig ström av torra och våta människor som kikade in. Böckerna försvann i snabb takt och PJ som arbetade i butiken fick ständigt hämta fram fler böcker, trots att han redan hade förberett med så många. Sålde otroligt bra, ja faktiskt lika bra som vid en julsignering! Det är mycket det!

En trogen fan är Ann, som ofta kommer och hälsar på vid mina signeringar. Hon hade med sig en jättego present, godis och te. Tack snälla Ann! :-)

I hällregn kom min vän Ingrid och vi gick på kondis och tog en fika, men orden flödade så mycket mellan oss att det inte blev så värst mycket ätit av våra goa kakor. Tänk vad trevligt man kan ha med en kär vän. Tyckte synd om Ingrid som kom till bokhandeln helt genomblöt och säkert inte hann bli riktigt torr innan vi gick hem åt varsitt håll. Vårt samtal inspirerade mig mycket och på vägen tillbaka till min skrivarstuga byggde jag upp en berättelse inom mig.

Det är sådana här signeringar som ger mig inspiration. De som besviket gick iväg när det inte fanns någon ny Kimberliebok, fick mig att tänka att jag kanske skulle gå hem och skriva en fortsättning, i allafall... Alla uppmuntrande ord, "Sluta aldrig skriva", "Världens bästa författare", "Du skriver helt underbart", "Jag har lärt mig så mycket från dina böcker" etc. Det är sådana ord som ger mig skrivlust och inspiration.

Jag skriver alla böcker till mig själv, utan någon bestämd ålder i åtanke, ändå finns alla de här rösterna inom mig när jag skriver. Jag vill tillfredsställa dem, jag vill ge dem nya böcker att läsa, låta dem försvinna bort i fantasin när de läser mina böcker, lika mycket som jag gör när jag skriver böckerna.

Ett tag var det så mycket folk runt mitt signeringsbord att jag tänkte "Hjälp!" och önskade att flickorna som hjälper mig på bokmässan skulle vara där och hjälpa till, berätta om böckerna, plocka fram böckerna, ta bort dem och få ett bättre flöde. Samtidigt var det kul att höra kommentarerna om böckerna medan de stod och småpratade med varandra runt signeringsbordet. Mitt leende blev bredare och bredare och till slut kunde jag inte dölja hur glad jag var över alla fina ord de sa om mina böcker.

När jag sedan fick höra av personalen att jag är en av dem som drar mest folk vid signeringarna, då blev jag extra glad.

Det är sådana här dagar som inspirerar mig att skriva och skriva och skriva. För det verkar som om mina fans/läsare aldrig får nog av mina böcker. Det känns helt underbart! Jag försöker förnya mig hela tiden, kanske det märks i böckerna?

Nu kommer jag inte att ge mig iväg och signera igen förrän till Bok och Biblioteksmässan i Göteborg. Du missar väl inte att jag lottar ut entré- och seminariebiljetter här på min blogg!

Om du är på Bokmässan får du gärna komma och hälsa på mig i min monter B09:20. Jag finns på plats alla dagar, i stort sett hela dagarna. Välkommen!

26-29 september 2013
kan du träffa mig i monter B09:20
på Bok & Biblioteksmässan i Göteborg.
Jag signerar och berättar om mina böcker.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. 
Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

2 kommentarer:

  1. Vad roligt att få läsa om din lyckade signering!

    SvaraRadera
  2. Hej Anna
    Åh, vad glad jag blir att du tyckte om det. Tack!
    Kram Kim

    SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!