Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

tisdag 24 juni 2014

Kim M Kimselius är en rutinerad egenutgivare

Den här intervjun har jag hämtat ifrån sidan Förverkliga din bokdröm. Det är Kristina Svensson som har skrivit den.


Kim M Kimselius är en rutinerad egenutgivare
Kim Kimselius berättar i Förverkliga din bokdröm varför hon lämnade ett stort förlag och blev egenutgivare istället samt delar med sig av sina bästa tips för signeringar.


Är du fortfarande lika flitig med signeringar?
Jag är fortfarande lika flitig med att resa runt och signera mina böcker. Mötena med mina läsare är viktiga, de inspirerar och sätter ansikte på de röster som skriver till mig.
 Annat 01 Att skriva med glädje[4]
Är det lättare eller svårare att vara egenutgivare idag?
Att vara egenutgivare idag, jämfört med för drygt tio år sedan är både lättare och svårare.

Lättare på så sätt att egenutgivna böcker är mer accepterade än förut, det har kommit många sociala nätverk där egenutgivarna kan ta hjälp av varandra och förbättra sina böcker, folk vågar satsa på sin dröm att ge ut en bok, det kommer många fler egenutgivna böcker.

Svårare därför att bokhandelskedjorna slås ihop allt mer och blir allt mer inriktade på att uppifrån bestämma vilka böcker som tas in i butikerna = centrala inköp. Därför är det svårare för den som ger ut egna böcker att få in en fot i bokhandeln. Svårare för att det kommer alltfler egenutgivna böcker ;-).

Vilka tips har du till den som vill ge ut en bok?
Innan man ger ut sin bok bör man ta hjälp av de sociala nätverk som finns, där finns mycket kunskap att hämta om egenutgivning. Det är mycket, mycket viktigt att korrekturläsa sin bok ordentligt, gärna ta hjälp av en kunnig lektör, samt läsa böcker om skrivandet och egenutgivning. När det är dags att föra över sin berättelse i bokformat bör man titta på hur en bok är uppbyggd och göra sin bok på samma sätt. Är boken av bra kvalitet finns det större chans att kunna sälja in den i butikerna.

När väl boken har kommit ut gäller det att arbeta in boken, den säljer inte sig själv. Kontakta bloggare och hör om de vill ha recensionsexemplar, det är större chans att någon vill blogga om boken än att en tidning skriver en recension. Gör en fb-sida om boken, var aktiv på sociala medier, utan att för den skull säga KÖP MIN BOK. Berätta bara om din bok, hur du har arbetat fram den, vad som händer nu, etc.

lillebror skiss 4[3]
Vad skriver du på nu?
Skrattar lite åt din fråga “Vad skriver du på nu?”, för jag tror inte det är vanligt att arbeta på det sätt som jag gör. Jag håller nämligen på med fyra olika böcker samtidigt: Rädda min lillebror barndeckare, Anastasias öde 19:e historiska äventyrsromanen, Skräckresan med Titanic 2:a boken i fantasyserien Theo- och Ramonaäventyr, och 1:a boken i en helt ny fantasyserie, lite av en hemlig bok än så länge. Dessutom håller jag på att göra en bloggbok på min fritid ;). Fullt upp med andra ord!

Vill avsluta med att säga att det viktigaste för att man ska lyckas som författare är att man tror på sig själv och sin bok, att man pratar om den med kärlek utan att vara skrytsam, att man är ödmjuk och tacksam och tar till sig den kritik man får. Då utvecklas man både som person och författare. Lycka till!

Tack Kim för dessa utmärkta råd, jag håller helt med dig om att det är viktigt att berätta om sin bok utan att tjata om att folk ska köpa den. Lycka till med dina nya böcker.

Tack Kristina för att du följer upp och ser hur det har gått för mig, sedan boken Förverkliga din Bokdröm kom ut.Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina 27 böcker. Foto Bertil Knoester.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!