Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

onsdag 8 juli 2015

Arbetarskrivare söker noveller delar ut stipendium

Föreningen Arbetarskrivare söker noveller till sin nya antologi med tema Efter oss och delar ut stipendium. Läs nedan vad som gäller för att du ska ha en chans att få med din novell i boken.

Arbetarskrivares antologi 2016
Nu börjar arbetet med en ny antologi, som ska komma ut i juni 2016. Som medlem i Arbetarskrivare har du möjlighet att bli publicerad i föreningens antologier.  Vi söker främst texter till ett framtidstema som vi kallar  ”Efter oss”.  Vi är intresserade av att lyfta tankar om ett annat samhälle, om en annan ordning, värld. Vad vi lämnar vidare till kommande generationer. Givetvis utifrån de klyftor och orättvisor som vuxit kraftigt och sprängt vårt samhälle i bitar.

Även om vi gärna ser texter utifrån temat utesluter vi inte bra texter om samtiden. Skribenterna får gärna skriva om positiva saker och yrkesstolthet, men inte heller det är tvingande. Vi välkomnar särskilt bidrag från skribenter med andra erfarenheter än infödda svenskars. Betydelsefullt skulle vara att få med litterära berättelser som skildrar migranternas rättslösa situation, något som DN nyligen skrivit om. En tanke till vi skickar med er är texter som berör yttrandefrihet. Vi har en förhoppning om att kunna lansera kommande antologi vid ABF:s riksdagar där temat är ”Ordet fritt”.

Redaktör är som tidigare Victor Estby. Stoppdatum blir 1 november men skicka gärna ditt material tidigare så underlättar det för redaktören och ökar dina möjligheter att få med ditt material. Max 10 A4-sidor per person totalt oavsett om man skickar en text eller flera. Gärna 1,5 radavstånd, Times New Roman, 12 punkter.  Paginerade sidor och att dokumenten märks med skribentens namn. Mejla Worddokument, inget handskrivet eller per papperspost och inga pdf:er eller inklistrat i mejlet-jox.

Mejla till:  victor@victorestby.se och skriv: ”Arbetarskrivarnas antologi” i ämnesraden.

Sök Arbetskrivares stipendium.

Om Arbetarskrivare
Föreningen Arbetarskrivare firar 25-årsjubileum 2015. En ung förening, men å andra sidan ser vi oss som en ny generation av arbetarförfattare i en tradition som går långt tillbaka. Ibland oss finns såväl etablerade författare som andra som väntar på sin tur att få texter utgivna och hitta sina läsare.

Arbetarskrivare behövs om verkligheten ska komma fram. Vem berättar historierna om det nya Sverige? Om hur människor far illa på arbetsplatser, i sjuk- och arbetslöshetsköer? Om hur tutaochkör-melodin har ersatt solidaritet och omtanke.
Vi skriver om arbete och kärlek, om samtal vid matbord och på arbetsplatser, om timanställningar och papperslöshet, om övertid för vissa och uppsägning för andra, om att inte kunna ta semester, om att hamna i ett Fas3-projekt.

Men det kan också handla om att känna något av livets goda, om stunder av gemenskap och lycka.

Vi skriver om arbetet och om livet som inte syns i vanliga medier annat än i undantagsfall.

Du som själv berättar, skriver eller vill skriva ner dina och andras berättelser, du är välkommen i vår förening. Vi ger ut tidningen Klass 4 ggr per år. Vi skickar också ut ett elektroniskt Nyhetsbrev cirka 6 ggr per år. Vi har en blogg och är aktiva på Facebook. Vi vill med vår förening uppmuntra varandra att gå vidare i skrivandet. Vi samarbetar med andra organisationer, som fackförbund och ABF.

Vi ger också ut egna böcker, antologier, den senaste kom 2014, Det arbetande folket. Vi delar ut ett stipendium en gång om året, i samband med vårt årsmöte.
 
Vi behövs i dagens samhälle och Du behövs hos oss!

Välkommen som ny medlem i Föreningen Arbetarskrivare!
Lycka till!

Kramisar Kim

Kika gärna in på  Kimselius skrivtips eller Författartips för skrivtips.

Du hittar även skrivtips i min skrivbok Att skriva med glädje, som finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok. 

I juni kommer Att hitta glädje i skrivandet, min andra skrivbok. Du hittar mängder av skrivtips i boken.


Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 40 böcker.  Foto Bertil Knoester.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!