Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

fredag 22 april 2016

Boktips Eldbunden av Ylva Lee Lindell En härlig fantasybok

Eldbunden av Ylva Lee Lindell
Det här var en bok som slog mig med häpnad. En magisk fantasybok som känns trovärdig och väl genomarbetad. Jag tycker om personskildringarna och miljöskildringarna och hur berättelsen är uppbyggd. När jag lägger ifrån mig Eldbunden känns det tomt och jag längtar efter att få läsa mer om personerna jag lärt känna genom boken.

Det här är en bok som förtjänar högsta betyg och bli mer omtalad än den är. Jag har hittat en ny författare vars böcker jag kommer att sluka och se fram emot. Tycker du om fantasy kommer du att älska den här boken. Läs den!

När jag slog igenom sa Bertil Wahlström, ägare av B. Wahlströms förlag där min debutbok Tillbaka till Pompeji kom ut: "Flicka lilla du kommer att bli mycket stor!"

De orden vill jag föra vidare och säga till Ylva Lee Lindell, för det här är en författare som har alla förutsättningar att bli mycket stor inom fantasygenren. Håll utkik efter hennes namn och böcker!

Huvudpersonen är Mindra, en helt vanlig tjej. Hon bor på en skola, omgiven av ungdomar från vanliga familjen. Men Mindre är inte så vanlig som hon ser ut vid första anblicken. Något händer allt oftare i hennes närhet, saker fattar eld, det börjar brinna om böckerna hon läser, om gardiner och andra saker. Något som gör att folk börjar undvika henne. Mindra känner sig utanför. Ända tills den dag Bastian kliver in i hennes liv. Han accepterar henne som hon är och hjälper henne förstå vad hon är. I detsamma öppnas en helt ny värld för Mindra, skrämmande och fascinerande. Kanske kan hon kontrollera elden och använda den till något gott?


Den får fem stjärnor av fem möjliga.


Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM.

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 40 böcker. Foto Bertil Knoester.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!