Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

tisdag 26 juli 2016

En sommar fylld av ord

En sommar fylld av ord
Efter förra sommarens tragiska händelser, när först min hund, Pluto, dog, sedan pappa, något som tog orden ur både munnen och huvudet på mig, känns det oändligt skönt att låta orden flöda för fullt den här sommaren.

Att hålla skrivarkurser är mycket stimulerande, det ger mig ord, nya vänner och en insikt om hur mycket jag egentligen kan. Kanske inte så konstigt, efter 20 år som författare. Ändå är det inte bara författarskapet som har format mitt liv.

Redan som 14-åring började jag på Göteborgs-Posten i Göteborg. För att sedan gå vidare till några reklambyråer, tryckerier, egen reklambyrå, där jag bland annat arbetade med de stora förlagen som Rabén och Sjögren, Bonnier, Opal med flera, där jag skrev in texter för dem. Där lärde jag mig mycket. Orden har varit en del av hela mitt liv. Speciellt som jag redan som åttaåring skrev min första bok.

Nu sitter jag här, i slutskedet av fyra böcker. Det har aldrig hänt förut. En märklig känsla att fyra nya böcker kommer ut nästan samtidigt: 10 misstag författare gör, Färgargårdens andar, Döden på Island och Det osynliga folket på Island.

När jag skrev ovanstående rader, insåg jag att det faktiskt är FEM böcker jag håller på med, eftersom min allra första skrivbok, Att skriva med glädje, också kommer ut i höst. Den läser jag och gör de små ändringar som behövs.

FEM böcker innan september månad. En underbar känsla. Okej, en av dem kan jag inte sätta i bokhyllan, eftersom det är omtryck, men jag kommer att njuta minst lika mycket av den som av de andra, eftersom Att skriva med glädje har varit slutsåld länge och det har varit stor efterfrågan på boken.

Drömmer du om att ge ut en bok? Satsa på drömmen, då kommer den att bli sann.

Lycka till!

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs till sommaren för mig, Kim M Kimselius?
Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans för mig?

Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. 

Här ser du mina skrivböcker:
Att hitta glädje i skrivandet  Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.

"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren


Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok. Tyvärr är boken tillfälligt slut och utkommer i nyreviderad utgåva september 2016. Boken finns fortfarande som e-bok.

"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena Milton

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

Jag med några av mina drygt 40 böcker.  Foto Bertil Knoester

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!