Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

söndag 31 juli 2016

Höhässjor och hemska varelser

 Höhässjor och hemska varelser
Vaknade till en ljuvlig morgon. Samtidigt for tankarna genom huvudet att solen var närmare nu. För ett tag sedan doldes den av parasollet på morgonen. Hösten är i antågan, även om det är en sommarmånad kvar. Solen kommer allt närmare den stora eken, för att i vinter flytta sig till höger om den. Nu är den än så länge långt till vänster, det är sommar. Jag har solens förflyttningar som tecken på tidens gång. Själv är jag alltför uppslukad av orden och alla böcker som ska vara klara att jag inte har en aning om vilken dag i veckan det är. På radio sa de att det är söndag. Jag tror dem, men jobbar på som vanligt.

När jag var barn fanns det en sagobok i vårt hem. Där fanns en mycket skrämmande saga. Den handlade om höhässjor, ja egentligen säger man bara hässjor, men för mig har det alltid hetat höhässjor, så jag fortsätter säga det. Det hör liksom ihop med det jag ska berätta för dig.
Under morgonpromenaden väcktes minnena till liv när jag såg höhässjor av den gammaldags typen, istället för de stora vita halmbalar som ligger överallt i landskapet. Genast förflyttades jag till barndomen och kände skräcken gripa tag i mig. Jag mindes sagan om hässjorna, som på natten fick liv och blev stora hötroll. Jisses vad den sagan skrämde mig som barn. Se du trollet i den här hässjan? Det gör jag...
Att få förmånen att gå morgonpromenad i sådana här vackra omgivningar är något som vissa bara får göra på semestern. Jag gör det året om. Även om naturen inte alltid är sig lik, eftersom den skiftar med årstiderna. Det är inspirerande att få njuta av naturen, se älgar och tranor, harar och rävar, rådjur och fåglar. Allt utom människor. Jo, idag såg vi faktiskt en. Jag hoppade högt när jag hörde ett bröl bakom mig, och tänkte genast på vildsvin, för de möter vi också ibland. När jag såg mig om över axeln var det en cyklist som tutade med sitt horn. Oj, vilken lättnad.
Här stannade vi och andades ett tag, drog in luft i lungorna. Jag körde lite yogaövningar, medan Tudor flämtande satt och pustade ut.

Nu har jag kastat mig över datorn igen och orden rusar ur fingrarna, även om det bara är i det här blogginlägget, för just nu lägger jag in korrigeringar och läser korrektur. Men orden finns där och formas i mitt huvud. Snart är det dags att börja skriva på nya böcker. Jag längtar!

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs till sommaren för mig, Kim M Kimselius?
Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans för mig?

Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. 

Här ser du mina skrivböcker:
Att hitta glädje i skrivandet  Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.

"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren


Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok. Tyvärr är boken tillfälligt slut och utkommer i nyreviderad utgåva september 2016. Boken finns fortfarande som e-bok.

"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena Milton

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

Jag med några av mina drygt 40 böcker.  Foto Bertil Knoester

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!