Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

tisdag 12 juli 2016

Ibland räcker tiden inte till

Ibland räcker tiden inte till
Just nu är det intensiva dagar. Det osynliga folket på Island ska skrivas klart.
Nej, nu ljuger jag. Färdigskriven är den, men slutredigeringen ska göras. Bokdatorn står på kontoret och jag befinner mig just nu hemma. Maken, Jan, kom just och sa att han hade gjort färdigt boken: "Men det blev lite konstigt slut!" sa han. Sedan sa han de ord han hade skrivit in i slutet av mitt manus när Troll och Trulsa lagt sig på min stol framför datorn, medan jag var och gjorde en kopp te: "Jag är döden", sa Troll och Trulsa.

Han är rolig min man.

Därefter ska 10 misstag författare gör, skrivas klart. Den boken gör jag tillsammans med Kristina Svensson och Lennart Guldbrandsson. Vi håller seminarium ihop på Bokmässan, om just det här ämnet.

Just nu är det fullt upp med skrivarkurser. I helgen höll jag den första. Imorgon kommer jag att berätta om allt vi gjorde där.

Den skrivarkursgruppen och jag har gjort en novellsamling tillsammans. Den heter Färgargårdens andar.

Skrivkursdeltagarna har lagt in alla sina ändringar i ett manus. Nu ska jag lägga in det i dokumentet, därefter kan boken gå till tryck.Det kommer den att göra tillsammans med Att skriva med glädje. Min första handbok i skrivandet som har varit slutsåld sedan länge. Nu kommer den i nytryck i augusti/september. Innan den går till tryck ska den läsas igenom och eventuella felaktigheter rättas upp.

På fredag kommer nya skrivsugna kursdeltagare, även helgen därpå.

Just nu räcker tiden inte riktigt till, som du kanske förstår. Tur att jag har Jan som hjälper mig med det mesta.

Igår hade jag besök av en journalist som ska göra ett författarporträtt om mig. Han lät imponerad över hur hög produktion av böcker jag har. När han sa det tänkte jag på, att med den här takten är jag snart upp i 100 böcker, mitt livsmål.

När jag scrollade ned på hemsidan där alla mina böcker låg, för att lägga in länkar till böckerna här i inlägget, kom längtan inom mig om att snart få lägga in nya bokomslag där. Att få se bokmängden växa. Det kommer snart. Tre historiska äventyrsböcker ligger och puttrar inom mig, med deadline hösten 2017. Dessutom har jag kommit överens med helgens skrivkursdeltagare att vi ska ge ut ännu en novellsamling nästa år. Med andra ord blir det minst fyra böcker 2017 också, och kanske fler. Vi får se vad som händer under året.

Jag skriver på och förbereder helgens skrivarkurs.


Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs till sommaren för mig, Kim M Kimselius?
Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans för mig?

Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. 


Här ser du mina skrivböcker:
Att hitta glädje i skrivandet  Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.

"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren


Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok. Tyvärr är boken tillfälligt slut och utkommer i nyreviderad utgåva 2016/2017. Boken finns fortfarande som e-bok.

"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena Milton

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

Jag med några av mina 40 böcker.  Foto Bertil Knoester

2 kommentarer:

 1. Verkligen intensiva dagar! Många spännande böcker! Kul att "Att skriva med glädje" kommer i nytryck. Lycka till med allting! Kram!

  SvaraRadera
 2. Hej Jenny

  Ja, nu är det mycket på gång. Det var så många som jagade efter boken att vi bestämde oss för att låta den leva vidare.

  Tack!

  Kram Kim <3

  SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!