Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

söndag 10 juli 2016

Skrivlängtan

Skrivlängtan
Tack och lov för bloggen, här kan jag tillfredsställa min skrivlängtan. När jag skriver ordet skrivlängtan inser jag att det nog inte finns något sådant ord. Men det struntar jag i, nu har jag tagit det till mig och sprider det. För skrivlängtan bultar ständigt i mitt bröst.

Det pirrar i mig att  skriva på nya böcker. Men just nu är det skrivarkurser som gäller, hela juli månad. Då hinner jag inte med så mycket skrivande, då ska jag inspirera andra att skriva. Jag vågar inte ens gå in i min skrivarlya, där väller behovet över mig, starkare än någonsin. Speciellt om jag kommer in där när solen skiner in genom fönstret, eller när det är mörkt och endast skrivbordslampan är tänd...

Kim M Kimselius skrivarlya Fotograf Jan-Erik Ejenstam

När jag kliver in i min skrivarlya väcks alltid längtan efter att skriva, förmodligen för att hela rummet genomsyras av böcker, mina egna böcker, de av mina böcker som är översatta till andra språk, ordböcker, synonymböcker, uppslagsböcker, handböcker i svenska och så vidare. Och framförallt min dator... Jamen, säger du kanske, du skriver ju nu. Ja det gör jag, men bara på min lilla resedator, i vardagsrummet, eftersom jag inte ens vågar gå till min skrivarlya för då väller orden över mig.

Jag tror det är viktigt att inreda en plats som är till för skrivandet. Att samla allt material som behövs för att skriva det du vill, göra platsen mysig, göra den till bara din. Ha några ordböcker, synonymböcker, kanske diktböcker, på bordet. Så känns det som en liten skrivarlya.

Minns en gång när en författarkollega kom hem till mig och sa: "Här syns det att man kommit till en riktig författare." När jag frågade varför, sa min kollega: "Det syns på alla ordböcker och uppslagsverk."

För mig är det viktigt att kunna slå upp synonymer, att inte fastna i samma ord hela boken igenom, vilket jag ofta gjorde i början av mitt författarskap. Dessutom känns det tillfredsställande att kunna slå upp ord och hitta lättare ord än de som dykt upp i mitt huvud, hitta rätt böjning av ordet och så vidare.

Om du funderar på att skriva en bok, men inte kommer igång, kanske det beror på att du inte har hittat rätt plats för att skapa boken. Försök att hitta en lugn vrå, en plats som är bara din och gör det mysigt runt dig, även om det bara är en liten, liten vrå i ett rum. Kanske kan det hjälpa dig att komma igång med ditt skapande och rätt som det är har du skrivit din bok!

Åh, vad jag längtar till min skrivarlya! Men vet du vad... När skrivkursdeltagarna sitter och arbetar med de uppgifter jag har gett dem, då ska jag passa på att skriva. Jag älskar att vara författare! Dessutom älskar jag att inspirera andra att skriva.


Kramisar Kim
Författare och Skrivkursledare

Copyright Kim M. Kimselius

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs till sommaren för mig, Kim M Kimselius?
Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans för mig?

Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. 


Här ser du mina skrivböcker:
Att hitta glädje i skrivandet  Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.

"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren


Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok. Tyvärr är boken tillfälligt slut och utkommer i nyreviderad utgåva 2016/2017. Boken finns fortfarande som e-bok.

"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena Milton

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

Jag med några av mina 40 böcker.  Foto Bertil Knoester

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!