Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

måndag 23 januari 2017

Novelltävling i Tomas Löfströms anda

Novelltävling i Tomas Löfströms anda
Nu är det dags för en ny novelltävling. Hoppas du är laddad och redo att kasta dig över tangenterna. Nedan kan du läsa allt om tävlingen som Österlens Bokcafé utlyser.Österlens Bokcafé utlyser en novelltävling till minne av författaren Tomas Löfström: "I Tomas Löfströms anda - gränsöverskridande".

Tomas Löfström, född i Lund 1948, var författare, kulturskribent och reseskildrare. Han skrev sin första roman Liftaren 1971, baserad på resor i Europa och Nordafrika. Sedan dess har Löfström gett ut flera reseskildringar från såväl världen som Österlen, skönlitterära verk och krönikor där han ofta framhållit reseskildringens betydelse som litterär genre. Vidare var han engagerad i det svensk-indiska översättningsprojektet Indiska Biblioteket. Hans sista bok Överbrygga kom ut 2015, kort innan hans bortgång i början av 2016.

Österlens Bokcafé grundades 2012 av Löfström själv, som ett kulturellt forum och en mötesplats med inslag av antikvariat, bokhandel, bibliotek, bokcafé och konstgalleri.

Vi inbjuder er härmed att delta i en novelltävling till Tomas Löfströms minne. Tävlingsnovellerna får omfatta max 12 000 tecken inklusive mellanslag.

Två priser delas ut: 8.000 kr i första pris, 5.000 kr i andra pris. (Eventuell skatt på prissumman betalas av pristagarna.)

Tävlingsbidrag skickas till osterlensbokcafe@hotmail.com senast den 28 april 2017. Ämne: Novelltävling.

Pristagarna utses av en jury bestående av Birgitta Wallin, redaktör på tidskriften Karavan och översättare; Peter Löfström, kursledare i kreativt skrivande på Österlens folkhögskola och Eva Maria Löfström Persson, ordförande i styrelsen för Österlens Bokcafés Vänkrets.

Juryn har rätten att inte gå vidare med tävlingen beroende på antal/kvalitet på de mottagna tävlingsbidragen. Bidragen kommer hanteras och bedömas anonymt.

Lycka till!

Jag med några av
mina drygt 40 böcker.
Foto Bertil Knoester

 
Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius

Läs även Författarbloggen Kim M Kimselius.

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs till sommaren för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans för mig?

Vad roligt att du läser min blogg. Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Här ser du mina handböcker i skrivandet:

10 misstag författare gör Boken finns som e-bok och som vanlig bok. Medförfattare Kristina Svensson och Lennart Guldbrandsson

"I lättsam förpackning och avskräckande syfte, redovisar de sina och andras felsteg i branschen. Det är ett roligt grepp och nog blir man nyfiken när "Deltar i en novelltävling" och "Skriver det du tror förlag vill ha" presenteras som misstag författare bör undvika. Bokens styrka är dess aktualitet, den självklara hemvisten i 2010-talets kultur- och medieklimat. Här finns inspiration och vägledning att hämta för den som vill börja skriva, bli klar med sitt bokprojekt, publicera sig på rimliga villkor och nå sin målgrupp."
BTJ-häftet nr 24, 2016. Lektör Maria Nyman


 
Att hitta glädje i skrivandet  Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.

"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren


Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok.

"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena Milton 

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!