Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

söndag 18 juni 2017

Bästa boksläpp någonsin

Bästa boksläpp någonsin

Tänk att jag i år firar 20 år som författare och först igår fick uppleva det bästa boksläpp någonsin. Inte ens debuten var lika rolig.

Dagen började med att vi lämnade böcker och en vepa på biblioteket i Ronneby, där själva boksläppet var. Därefter åkte vi upp till Kulturcentrum där det var mängder av utställningar, bland annat foton från Vång och en monter med guldgubbar.

Här hade jag fått en liten hörna bara för mina böcker.

Sitt inte så stelt sa Jan när han fotograferade mig, så jag slängde mig på soffan och intog olika poser. Men innan vi kom så långt råkade vi ut för något på parkeringen, något som skulle innebära starten för en sagolik dag. När vi just hade stigit ur bilen kom två killar fram och frågade om de kunde få låna vår mobil. Den ena hade tappat bort sin mobil och ville ringa till den för att höra var den fanns. Han hade aktiverat "hitta min Iphone" och sett att den skulle vara i det området. Samtidigt som de pratade med mig, ringde Jan till Kulturcentrum för att bli insläppt. Han såg något konfunderad ut när han fick svar. Det visade sig att kvinnan som svarat hade hittat en mobiltelefon när hon kom till jobbet, nu satt hon och funderade på hur hon skulle hitta dess ägare.

Jag berättade för killen att mobilen var återfunnen. Han blev så glad att han sträckte fram handen för att tacka och sedan drog in mig i en kram. Detsamma gjorde han med Jan. När han fick mobilen i sin hand tackade han ännu en gång. Det var en mycket lycklig kille som gick därifrån och en bra start på dagen för oss.

Vi åt tidig lunch och fortsatte till Biblioteket där jag möttes av den här skyltningen precis innanför dörren. Jag blir fortfarande  barnsligt förtjust när mina böcker lyfts fram. Tänk att det inte har förändrats på tjugo år...

Jan hängde upp rollupen och plockade upp böckerna, medan jag gick iväg för att se var jag skulle föreläsa. Jag blev imponerad av biblioteket. De hade möblerat om och det var så trivsamt mot tidigare. En riktigt hjärtlig miljö. Längtar tills jag får besöka biblioteket igen.

När jag kom tillbaka till bokbordet ringlade sig kön lång och jag blev rörd över att se så många människor. Bara en kvart innan utsatt tid hade det varit tomt. Nu hade alla kommit samtidigt. Vilken lycka!

Eftersom det var boksläpp av Mysteriet med Guldgubbarna gav vi bort Tillbaka till Pompeji till de 25 första som köpte den nya boken. Det var populärt. Jag älskar att ge gåvor och det var roligt att se överraskningen hos vissa.

Den här bilden är tagen efter att jag hade pratat. Då var det lite lugnare och jag kunde sitta ned för att signera. Det är min stora fan Lill-Kim, döpt efter mig, eftersom hans mamma Jessica och pappa Hans också är stora fans till mina böcker.

Att sätta mig ner var något jag inte hann med när jag kom till bordet och folk väntade. Det var bara att ställa sig till rätta och börja skriva, medan Jan satt bakom bordet och tog betalt. Normalt brukar det vara tvärtom, jag som sitter och han som står.

Dagen till ära hade jag försökt hitta så guldiga kläder som möjligt. Jag tror att jag lyckades rätt bra.

Därefter var det dags för mig att prata.

Tio till femton minuter hade jag på mig. Glömde att titta på klockan innan jag satte igång, men jag tror jag höll tiden rätt bra. Därefter läste jag ett kapitel i boken. När jag slutade satt folk alldeles tysta. Det slut hörde jag en röst som sa "Vi vill höra mer!" YES!

Efteråt fick jag chans att prata med mina läsare. Här är jag tillsammans med min skrivkursdeltagare Åsa Persson, som i år debuterat med boken Skuggor av ljus, som jag berättat om i ett blogginlägg. Läs boken! Sveriges nya deckardrottning, eller thrillerdrottning... Mycket läsvärd!

Jag blev så glad att Blekinge Museum hade engagerat sig så mycket. Alla som var där fick möjlighet att göra sin egen guldgubbe. Egentligen var det nog tänkt för barnen, men vem kan låta bli att få en egen guldgubbe?

Jag sällade mig genast till kön och skrapade fram min guldgubbe, som jag kommer att vara mycket rädd om. Den är ett minne av en oförglömlig dag, bästa boksläppet någonsin.

Här är beviset, min alldeles egengjorda guldgubbe. Rosen jag har i blusen har jag fått av Ing-Marie, en kär vän och fan. Det har nästan blivit tradition att hon ger mig den första utslagna rosen på just den här rosenbusken. Den doftar ljuvligt och jag bar med mig doften hela dagen. Tack vännen!

Jag måste bli bättre att ta selfies... Får träna på jan och mig här hemma. Här är iallafall Ing-Marie, med rosen, och jag.

Här är Åsa Persson igen, med dotter Amanda, som har tagit många av de foton jag har i blogginlägget. Stort tack för hjälpen Amanda! I bakgrunden har du Mikael Henriksson, ett stort stöd under arbetet med Mysteriet med Guldgubbarna.

Drakar hängde över mig medan jag talade och fantasin började spira... Inte nog med det, Lill-Kim gav mig också inspiration till en ny bok. Tänk så många härliga berättelser som plötsligt bara poppar upp inom mig.

Många av dem som lyssnat på mig när jag pratade på biblioteket stannade kvar och väntade tills vi skulle gå till Kulturcentrum, inför invigningen av Bilder från Vång. Det blev en trevlig promenad i sommarvärme och sol. En chans att prata mer med dem som hade kommit för att lyssna på mig. Här är jag tillbaka på Kulturcentrum och pratar med läsare.

I sista stund kom Stefan från Bas Blekinge inrusande. Han hade tänkt träffa mig på biblioteket, men haft många andra platser att besöka först. Vi fick i alla fall till ett möte och några foton till slut.

Jag sitter här fortfarande helt lyrisk efter gårdagen. Tack, tack, tack till alla er som kom och förgyllde boksläppet av Mysteriet med Guldgubbarna. Tack för alla kramar, fina samtal och hjärtegoda leenden. Den här dagen kommer för alltid att vara inristad i mitt minne.

Många kramar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare
 
Copyright Kim M. Kimselius   
 
Kanske vill du gå en skrivarkurs sommaren 2017 för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans?

 
Vad roligt att du läser min blogg. Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Läs även Författarbloggen Kim M Kimselius.

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

2 kommentarer:

 1. Tack för att vi fick vara med och dela dagen med dig! Så roligt! Oskar pratade om det när vi åkte hem och längtar till nästa gång =)
  Jag frågade honom om jag också fick kalla honom Lill-Kim, men det är bara du som får göra det sa han <3

  SvaraRadera
 2. Hej Jessica

  Åh, han är så fin. Men så har han också två helt underbara föräldrar <3.

  Nästa gång tror jag han kommer att vara helt lyrisk. Vi ses snart!

  Kram Kim :-)

  SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!