Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

torsdag 29 juni 2017

Tack fina Kim för en läsupplevelse utöver det vanliga

Tack fina Kim för en läsupplevelse utöver det vanliga

Sommaren är läsandets tid. Det märks på de recensioner jag får av mina böcker just nu. Den här gången är det författare Åsa Persson som har läst och tyckt till om Sveriges Pompeji Sandby borgs öde.

 

Jag har precis läst Sandby Borgs öde av Kim M Kimselius =)
Det var min första bok av denna fenomenala författare och jag känner att jag har mycket kvar att lära.

Jag gillade att boken är lättläst på ett bildligt sätt, alltså det var lätt att se allting framför sig när man läste. Poff, så var man långt tillbaka i tiden. Det var ett mycket trevligt sätt att lära sig historia på med tanke på den gedigna research Kim gör när hon skriver.

Jag läste boken och satte mig sedan vid datorn och googlade fram Sandby borg. Lite besviken såg jag på bilderna att borgen inte alls såg ut som jag föreställt mig, det var snarare svårt att se att det varit en borg en gång, men å andra sidan är den ju 1600 år gammal. Jag trodde den var uppbyggd som Eketorps. Det gör det bara ännu mer fascinerande hur Kim lyckas måla upp en sådan klar bild i huvudet över hur det såg ut på den tiden! 

Ramona, Theo och Amanda åker till Sandby Borg och är med om fruktansvärda händelser var och en på sitt håll. Boken är aldrig tråkig. Jag som har svårt att komma till ro att läsa uppskattade de korta kapitlen och att tempot var högt hela tiden. Den jag kände mest för var Amanda. Kanske jag kom henne lite mer nära eftersom min egen dotter heter så. Det jag saknar i boken men som är fullt förståeligt att det inte är med - är mer intimitet.

Jag har tagit boken till mig lite extra med tanke på att jag helt plötsligt kom på ett stort skrivfel jag gör när jag själv skriver. Det är guld värt och jag tror inte att det är en ren tillfällighet.

Tack fina Kim för en läsupplevelse utöver det vanliga. Jag rekommenderar alla som är intresserade av historia och snabb spännande läsning att läsa. Det är så mycket mer än en ungdomsbok!
Tack för mig! Åsa Persson

Tack Åsa för den fina recensionen.

Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM.


Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius

Läs även Författarbloggen Kim M Kimselius.

Vad roligt att du läser min blogg. Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Du kan läsa mer om mig och mina böcker på www.kimselius.se.   


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!