Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

onsdag 1 november 2017

Att läsa blir närmast som att sitta på ett café tillsammans med författarna 10 tips för att leva på din kreativitet

Att läsa blir närmast som att sitta på ett café tillsammans med författarna 
Författaren Jacob Sverker har läst och tyckt till om 10 tips för att leva på din kreativitet

När jag läste korrektur på den här boken utbrast jag spontant "WOW! Det här är den bästa bok vi har skrivit!" Lennart Guldbrandsson och Kristina Svensson höll med. Därför är det extra roligt när läsarna håller med oss. Än så länge har vi bara fått positiva kommentarer och full pott i bedömningen av boken. Nedan kan du läsa författaren Jacob Sverkers ord om boken.


"10 tips för att leva på din kreativitet är boken som ”vänder sig främst till dem som inte bara vill leva för att skapa utan leva på att skapa”. Alltså för alla oss som vill hitta vägar att kunna försörja oss på vårt skrivande. Den utgörs av tio kapitel med tips om hur man exempelvis blir mer produktiv, proffsigare och hur man tar sig igenom svåra tider.

Författarna börjar från början med hur man kommer igång, vad man ska tänka på när man väljer att på heltid göra det man brinner allra mest för. När man väljer sig själv och sin dröm. Hur man undviker att lyssna på bittra människor som ”vill en väl”, hittar tid för skrivande och identifierar sina drivkrafter.

Sedan får läsaren åka på en turné genom det kreativa yrkets vedermödor och glädjeämnen i stort och smått. Allt från hur man jobbar med Wattpad som marknadsföring, via stipendier och pengamaskiner, till att skaffa sig en författarhund. Att det finns så mycket man kan hitta på, ändå!

Första intrycket av boken är lite spretigt. De tre författarna Lennart Guldbrandsson, Kim M Kimselius och Kristina Svensson, skriver sina tips och reflektioner utifrån helt egen stil och erfarenheter. Det hänger inte riktigt ihop sinsemellan och man undrar vart det ska sluta.

Men efter något kapitel är just spretigheten det man vill ha. Att läsa blir närmast som att sitta på ett café tillsammans med författarna och höra dem spruta ur sig sina idéer, inspirerade av varandra och den vetgirige läsaren.

Jag har skrivit ner en uppsjö av idéer och uppslag för mig själv under läsningen och jag tror att boken kommer att hänga med mig ett tag i livet som fri konstnär.

Rekommenderas!" Jakob Sverker


Efter alla fina ord av både 10 tips för att leva på din kreativitet och 10 misstag författare gör, känner jag press inför nästa bok i Tre hattarserien, 10 sätt samarbete lyfter din kreativa karriär. Kristina, Lennart och jag har tillsammans 40 års erfarenhet inom den kreativa branschen. Allt vi har lärt vill vi dela med oss av i Tre hattarböckerna. Vi bär på mycket kunskap, även om vi inte alltid har samma erfarenhet eller åsikter. Det är just det som är styrkan i våra böcker.

Nej, nu måste jag fortsätta skriva.

Har du läst den här boken, eller någon annan av mina böcker, får du gärna skriva och berätta vad du tyckte om den.

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius


Kanske vill du gå en skrivarkurs sommaren 2018 för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans?


Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Du kan läsa mer om mig och mina böcker på www.kimselius.se  


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!