Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 31 mars 2018

Deckardags Ett ohyggligt avslöjande av Louise Penny

Deckardags Ett ohyggligt avslöjande av Louise Penny

Igår lämnade jag boktips och berättade varför norrmän läser "påskkrim", deckare till påsk. Idag tänkte jag tipsa dig om en riktigt bra deckare.

Det här var en annorlunda bok om kommissarie Gamache anländer och den pittoreska byn Three Pines i Kanada. Som vanligt välskriven och med en till synes olöslig gåta.

Älskar du Morden i Midsommer är det här en perfekt bok för dig. Jag blir lugn av att läsa Louise Pennys böcker. Miljöerna, människorna, morden, allt vaggar in mig en lugn sinnesstämning, för även om folk dör, är det inga blodiga, sönderslitna lik. Även om boken kan vara nog så skrämmande ändå.

En bok jag varmt rekommenderar dig att läsa!

»Louise Penny utövar sin magi och ger pusseldeckaren elegans och djup.« - THE NEW YORK TIMES

»Somliga böcker är nästan för bra för att man ska våga tro det, när alla delar stämmer och det blir en ren njutning att läsa.« - LOTTA OLSSON, DN, Listar Louise Pennys Mörkt motiv bland sina 100 bästa deckare genom tiderna

När kommissarie Gamache anländer till det pittoreska Three Pines möter han ett samhälle i kaos. En man har hittats brutalt ihjälslagen och det finns inga spår efter varken vapen eller motiv eller ens ett namn på den döde.

När Gamache och hans kollegor börjar gräva sig in under ytan på denna till synes fridfulla plats, avtäcker de ett spår som involverar en stulen skatt, mystiska koder och en skamlig historia som bit för bit börjar kasta ljus över offrets identitet och samtidigt pekar mot vad som visar sig vara en skräckinjagande mördare...

LOUISE PENNY är en kanadensisk deckarförfattare som översatts till ett trettiotal språk och sålt över tre miljoner böcker bara i Nordamerika. Hennes deckarserie, som fått henne att kallas »en modern Agatha Christie«, utspelar sig i Québec i Kanada med kriminalinspektör Armand Gamache som huvudperson. Louise Penny har vunnit The Barry Award,The Agatha Award för Bästa kriminalroman (fyra år i rad !) och Anthony-priset två gånger. Ett ohyggligt avslöjande är den femte, helt fristående boken om kommissarie Gamache. 


Den får fyra stjärnor av fem möjliga.


Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim


Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 50 böcker. Foto Bertil Knoester.

2 kommentarer:

  1. Älskar böckerna om Gamache, har läst alla som än så länge finns på svenska. Det är lite som att sätta Maigret i miss Marples lilla by. Och ändå alldeles egen stil och stämning.

    SvaraRadera
  2. Hej Ia

    Förstår att du älskar de böckerna, för det gör jag också. En perfekt beskrivning!

    Kram Kim :-)

    SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!