Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

måndag 2 april 2018

Nya tider

Nya tider

Envisa förkylningar, influensa, hosta, feber och astmabesvär, samt all denna snö som har fallit och mörkret... Sammantaget har det fått mig att deppa ihop. Jag har verkligen fått leta efter glädjen inom mig, jag som normalt alltid är glad och pigg. Den senaste tiden har det bara varit jobbigt.

Men i morse vaknade jag till sol. Det var lättare att andas efter flera månader med ett järnband runt bröstet, ingen feber, ja allt kändes genast mycket bättre.

Då bestämde jag mig för att det här skulle bli den första dagen på resten av mitt liv. Lite som ett nytt år, då man ger sig själv löften, som man oftast inte håller. Efter min stroke för drygt 10 år sedan har jag inte tränat med mina träningsband. Nu var det dags. Jag dammade av VHS-apparaten, plockade fram ett av banden, utan att veta vilket det var. Hade fullt upp med att försöka dra alla kablar och få ihop allting innan det var dags att träna. När jag tryckte på play och videon spelades upp spred sig ett stort leende över hela ansiktet. Min favoriträningsvideo. Jag körde igång. Inte visste jag att det var så här jobbigt att träna, tänkte jag, förra gången gick det betydligt lättare. Men jag skrattade, tränade på, viftade med armarna och skrattade.

Senare när jag stod i duschen höll jag på att kräkas. Inte för att jag tränat för mycket, utan för att det hade varit för mycket snurr och huvudrörelser, något som jag svårt för nu för tiden. Men jag hade haft roligt och jag bestämde mig för att fortsätta utmana mig och köra träningspasset snart igen. För till slut måste kroppen hitta tillbaka och minnas alltihop, eller hur?

Medan jag duschade kokade maken gröt, så jag kom till dukat bord. Satte igång paddan och läste dagens tidning, BLT. Blev glatt förvånad när jag hittade bilder på två av mina författarvänner, Sofi Poulsen och Astrid Ahlberg, båda fantastiska författare.


Kan nog säga att det har varit en bra start på dagen, även om det inte har blivit så mycket skrivit ännu, men det kommer.

Får jag nu bara vara frisk kommer jag att klara av att börja mitt nya liv. Peppa mig gärna! Det behöver jag för att hitta tillbaka till mitt vanliga jag igen.

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius


Kanske vill du gå en skrivarkurs sommaren 2018 för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans?


Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Du kan läsa mer om mig och mina böcker på www.kimselius.se.

4 kommentarer:

 1. Hoppas på en bra april med mycket vårvärme, fågelkvitter och sol!

  SvaraRadera
 2. Hej Marina

  Tack så mycket! Önskar dig detsamma!

  Kram Kim :-)

  SvaraRadera
 3. Hej Kim!

  I alla fall lite mental uppmuntran när kroppen inte är med.

  Hälsningar

  Per

  SvaraRadera
 4. Hej Per

  Ja, det behövs också.

  Kram Kim :-)

  SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!