Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

fredag 25 maj 2018

Veckan blev inte som jag hade tänkt mig

Veckan blev inte som jag hade tänkt mig

Den här veckan har varit solig och somrig och lockat mig att sitta ute för att arbeta. Planeringen var att jag skulle skriva intensivt hela veckan, men det blir ofta inte som man har tänkt sig.

Tanken var att Spöket på Torpa stenhus skulle i stort sett vara klar. Då talar jag om benet/skelettet av historien.

 Men så blev det inte.

Fick en återbudstid på sjukhuset för en efterlängtad undersökning, något som tog halva dagen, resten av dagen låg jag utslagen i migrän.

Därefter damp 10 sätt samarbete lyfter din kreativa karriär ner i brevlådan, sista korrekturläsarens kommentarer. Ivrig att få iväg boken till tryckeriet kastade jag mig över korrekturet och rättade upp, något som tog betydligt längre tid än vad jag hade beräknat. Jag tittade igenom boken om och om igen och hittade småfel lite här och där, som jag åtgärdade. Sedan var jag tvungen att läsa igen.

Till slut var jag nöjd och nu ligger boken klar för tryck. Men den ska inte gå iväg ensam. Den går iväg i ett paket om tre. Tsunamikatastrofen i Lissabon blev helt klar förra veckan och ligger och väntar på de övriga två böckerna.

Häxjakten hade jag gjort klar för tryck, trodde jag. Men så läste käre maken korrektur, han är alltid den värsta korrekturläsaren, eftersom han verkligen vågar säga vad han tycker och tänker.

Det var bara att sätta mig för att bearbeta den boken när jag var klar med 10 sätt samarbete lyfter din kreativa karriär.

Det innebar att jag tillbringade gårdagen ute i solen, tillsammans med katterna som låg rakt över manuset, stal pennan, rullade runt över glasögonfodral och papper och tyckte det var jättemysigt att jag satt ute och jobbade.

När katterna var små låg de alltid i mitt knä när jag satt ute och skrev. Jag tror de saknar det. Men nu är de så stora att knappt en katt får plats i knäet när jag sitter och skriver.

Längtar lite tillbaka till när de var kattungar. Vi hade mysigt ihop. Trots min kattallergi...

Nu ska jag alldeles strax göra mig iordning för att köra ner till Ystad där jag ska föreläsa över dagen. Eftersom jag är trött på hotell kör jag hem i eftermiddag igen. Det blir fem timmars bilkörning. Tur att jag har en bra bok att lyssna på i bilen. Det gör att resan går fortare.

I helgen måste jag göra klart Häxjakten, för nästa vecka ska samtliga böcker gå till tyck, förutom Spöket på Torpa Stenhus som ska vara klar först i augusti.

Det finns alltid något att göra. Nu ska jag äta en god frukost och ladda inför en lång, spännande dag.

Skriv på!

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius

Kanske vill du gå en skrivarkurs sommaren 2018 för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans?


Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Du kan läsa mer om mig och mina böcker på www.kimselius.se.


 


2 kommentarer:

  1. Hej Kim! Mycket liv i din vecka, må jag säga!Även om den inte blev som planerat så är det mer fart i den än en supervecka för många andra. :) Hoppas dock du ska slippa migrän och även katt-allergi i framtiden!! Kram och Lycka till med alla dina projekt! <3

    SvaraRadera
  2. Hej Madeleine
    Tack så mycket för din kommentar. Blir jätteglad över dina ord. Tack <3
    Kram Kim :-D

    SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!