Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

måndag 2 juli 2018

Även författare behöver semester

Även författare behöver semester

Hade du tänkt hälsa på din favoritförfattare "när du ändå kör förbi" på din semester?

Gör inte det!

Även författare behöver semester och bara få vara, utan att du tittar in för att hälsa på. Många författare är otroligt sociala och bjuder på sig själva, både vid signeringar på mässor och på nätet. Men för många är hemmet en borg, där de kan koppla bort allt, där de stänger av allt annat än det de håller på med just då, antingen det är att skriva, måla staket, eller rensa ogräs.

Jag tillhör de sociala, jag älskar att möta mina läsare, men inte hemma hos mig. Varje sommar kommer många förbi för att hälsa på "för att de ändå körde förbi". Hos mig råkar man inte köra förbi, eftersom jag bor avsides, då är det planerat. Även om jag älskar att möta mina läsare, tycker jag inte om att behöva avbryta mitt skrivande, målande, trädgårdsarbete, eller umgänget med min man, för att vara social, i en situation då jag inte förväntat mig det.

För att kunna vara den sociala, vänliga författaren som tar sig tid att lyssna och umgås när jag är ute och arbetar som författare, behöver jag få vara för mig själv i "min borg". Jag behöver ladda batterierna, jag behöver bara vara och andas utan att prata.

Många författare säljer sina böcker hemifrån, jag gör inte det, även om många som "tittar förbi" tror det. Men på Macken i Eringsboda, där har de många av mina böcker, där finns de att köpa. Böckerna finns även hos samtliga nätbokhandlare, men inte hemma hos mig. Mina böcker finns på Förlagssystem, där nätbokhandlare och bokhandlare beställer böckerna.

Visst är det trevligt att höra hur läsarna uppskattar böckerna, hur de älskar dem, vilken bok som är deras favorit, men inte där och då. När du är iklädd målarkläder och jobbar på för att bli klar med ditt beting för att kunna gå in och skriva igen är det mindre roligt. Speciellt inte när besökaren förväntar sig att du ska lämna målandet och springa in för att hämta en penna och signera boken, eller när besökaren lägger handen på det nymålade staketet.

Om du gärna vill besöka din favoritförfattare i sommar, hör av dig till författaren i förväg, fråga om det går bra. Om författaren blir glad över ditt besök, bestäm en dag och tid som passar författaren. För även författare behöver semester och få vara ledig från allt som hör författarskapet till.

Ha en trevlig sommar alla läsare, ni vet att jag uppskattar att ni finns och jag älskar att prata med er och få höra vad ni tycker om mina böcker. Men efter min stroke behöver jag egentid, att bara vara jag, inte vara författare. Även jag behöver vara ledig. Tack för att du respekterar det.
Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius

Kanske vill du gå en skrivarkurs sommaren 2018 för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans?


Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Du kan läsa mer om mig och mina böcker på www.kimselius.se.

1 kommentar:

  1. Hej Kim!

    Det är definitivt inte många som jag bara skulle titta förbi hos. Definitivt inte hos halvbekanta författare. Däremot ska jag skicka brev (kanske mejl om jag har adressen) till några författare med uppmuntrande ord. Då får de läsa dem när det passar.

    Trevlig sommar!

    Per

    SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!