Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

söndag 9 september 2018

Historia är både spännande och kul när det är Kim som berättar Tsunamikatastrofen i Lissabon

Historia är både spännande och kul när det är Kim som berättar! Tsunamikatastrofen i Lissabon

En härlig recension kom från läraren Cecilia Andersson på Råå skola i Råå. På Boklådans blogg kan du läsa recensionen, men även nedan. Orden "Du nästan känner hur stenar faller från ovan ner omkring dig, och i nästa stund virvlar du bort i vattenmassorna. Historia är både spännande och kul när det är Kim som berättar!" får det att nypa till i hjärtat av glädje, eftersom det innebär att jag har lyckats gestalta precis så som jag har tänkt.


Recension av Tsunamikatastrofen i Lissabon av Kim M Kimselius

"Annandag jul 2004 lärde jag ett nytt ord, tsunami. Ordet är japanska och betyder flodvåg. En sådan uppstod i Indiska Oceanen till följd av en jordbävning på havsbotten och orsakade den svåra katastrofen runt oceanen, främst i Thailand. Men ordet var helt nytt för mig och jag har aldrig hört om någon annan tsunami, vare sig förr eller senare. Men det kan väl ändå inte vara den enda som inträffat?

Nej, nu känner jag till en tsunami till, tack vare Kim M Kimselius.

Den 1 november 1755, på Alla helgons dag när i stort sett varenda människa i Lissabon var i kyrkan, inträffade först en av de kraftigaste jordbävningarna någonsin, närmare 9 på dagens richterskala. Kyrkorna rasade samman över människomassorna, och de många vaxljusen som var tända orsakade eldsvådor. De människor som inte dog i rasmassorna sökte sig mot hamnen, bort från elden och i hopp om att komma på en båt som tog dem från katastrofen. Då kom tsunamin…

I detta inferno befinner sig Ramona och Theo, på en av sina tidsresor och med uppdrag att rädda en kvinna från att dö av en fallande sten. Det är på håret att de själva klarar sig med livet i behåll, särskilt Theo råkar riktigt illa ut. Och som läsare sitter du nästan och håller andan, när du befinner dig mitt i kaoset. Du nästan känner hur stenar faller från ovan ner omkring dig, och i nästa stund virvlar du bort i vattenmassorna.

Historia är både spännande och kul när det är Kim som berättar!" Läraren Cecilia Andersson

Tack så mycket för den fina recensionen Cecilia!

Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare eller på biblioteket. Den finns hos alla nätbokhandlare, till exempel Bokus

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius


Kanske vill du gå en skrivarkurs för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå min skrivarkurs på distans?


Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Du kan läsa mer om mig och mina böcker på www.kimselius.se.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!