Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

tisdag 12 februari 2019

En liten stund då och då blir till slut en färdig bok

En liten stund då och då blir till slut en färdig bok

Ibland är det svårt att få tiden att räcka till att skriva. Många skjuter då upp sitt projekt i väntan på att de ska få en dag ledig, eller en helg. Men det är fel. Det är de små stunderna av skrivandet som gör att du till slut blir klar med ditt projekt.

Just nu har jag en liten Kooikervalp på 13 veckor, han heter Kotten. Med Kotten i huset blir det ingen lugn stund. Dessutom har jag två Berner Sennenhundar också, som även de ska ha sitt när Kotten sover. Det blir till att förlägga skrivpassen till de stunder som blir över.

För att hinna skriva över huvud taget med en valp, två vuxna hundar, många vänner som kommer och hälsar på, alla resor för att socialisera den lilla valpen, måste jag skriva i fem- tiominuterspass, ibland har jag tur att det blir en halvtimma åt gången.

Jag vet av erfarenhet att många av er har problem att få tid till skrivandet, ni har små barn, ni jobbar heltid, ni har fritidsaktiviteter förutom skrivandet. Då är mitt förslag att ni ska göra som jag gör just nu, skriv lite då och då, håll berättelsen i huvudet. Släpp inte tankarna på den, låt den jobba i bakhuvudet, gör lappar, en synops över vad som ska hända. Och framförallt, låt historien leva sitt eget liv.

Efter 22 år som etablerad författare och med 51 böcker, har jag lärt mig en hel del om hur det är att skriva en bok. Jag har testat de flesta sätt, det här är ett sätt som jag uppmanat andra att ta till, men inte så ofta har behövt använda mig av själv. Nu tar jag tag i mitt stora skrivprojekt, låter Kotten störa mig, lämnar datorn öppen, ibland mitt i en mening, det är bråttom att kissa när man är valp. Men just den där oavslutade meningen får eget liv när jag går ut, den snurrar runt i huvudet och ibland kan den ta en helt annan väg än vad det var tänkt från början.

Förringa inte de små korta skrivstunderna. På de fem veckor Kotten har varit hos oss har jag nästan skrivit klart en bok, bara genom att arbeta små, korta stunder så ofta jag kan.

Lycka till!

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius


Kanske vill du gå en skrivarkurs för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå min skrivarkurs på distans?


Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Du kan läsa mer om mig och mina böcker på www.kimselius.se.

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!