Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 16 februari 2019

Ur aska i eld av Jenny Rogneby

Ur aska i eld av Jenny Rogneby

Jenny Rogneby är en mästare på att hålla spänningen på topp genom en hel bok. Det går inte att sluta läsa. Om du aldrig har läst något av författaren bör du börja från början för att få hela sammanhanget klart för dig. Men självklart går boken även att läsa fristående.

Det här är en riktigt otäck bok som handlar om ungdomar som går med i självmordssekter och eldar upp sig själva. Leona Lindberg får uppdraget att utreda de sex ungdomar som hittas ihjälbrända på Skeppsholmen i Stockholm. Strax efter inträffar ännu en våldsam brand, den här gången på Centralstationen mitt under rusningstid och det blir kaos. Många skadas och dör, inte bara självmordskandidaterna. En ung flicka överlever med 80 gradiga brännskador. När hon vaknar upp ur sin medvetslöshet blir poliserna medvetna om att det är en självmordslek som sprids på nätet. Leona kämpar för att få tag på den ansvarige innan ännu fler ungdomar dör i bränder.

Jag älskar alla böckerna om Leona, en polis som har en fot utanför lagen och en fot inom lagen. Något som gör henne till en skicklig utredare, men också till en helt oförutsägbar person. Författaren tar mig med in i huvudet på självmordskandidaterna och jag får lära känna dem väl innan de till slut står inför den slutliga döden, elden.

Älskar böcker med oförutsägbara slut, det här är en av dem. Läs den!Den får fem stjärnor av fem möjliga

Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris, Bokus,  Akademibokhandeln eller Storytel.

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!