Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

torsdag 20 juni 2019

Att ha semester är inte så lätt...

Att ha semester är inte så lätt...

...speciellt inte om man, som jag, inte har haft det på 22 år. Normalt brukar sommaren vara som mest hektisk. Alla böcker ska vara klara och skickas till tryck inför bokmässan i september i Göteborg. Jag brukar jobba för högtryck just nu, och stressa.

Förhoppningsvis är jag klar med böckerna innan skrivarkurserna börjar första helgen i juli och pågår hela juli månad. Annars blir det till att jobba sena kvällar och tidiga morgnar med böckerna, samtidigt som jag ska förbereda skrivarkursen nästa dag.

Så har det varit, fram till nu.

I höstas bestämde jag att det var min sista bokmässa. Man ska sluta när flaggan är på topp och när man har varit med i 20 år. Eller hur?

Då var jag galen nog att bestämma att jag skulle ha Öppet Hus hemma hos mig 3-4 augusti istället. Då flyttades deadline för inlämning av böcker till tryckeriet fram med en månad. HJÄLP! Det var inget jag tänkte på då.

Men jag har klarat det. Igår gick tre böcker iväg till tryckeriet: Pirater och vulkanutbrott på Island, Slottsmusen Petit och spökkatten Rödben på Kalmar slott och Petit och Rödben möter Monsterkatten.

Jag har en bok till, eller två, att skriva innan årets slut, men jag tänker inte stressa med den/dem, utan verkligen unna mig semester, för det tycker jag att jag är värd efter alla hektiska somrar.

Men så var det det där med att koppla av och inte jobba... Hur gör man det?

Nu vaknar jag tidigare än vanligt, med en lyckokänsla "Jag är ledig!" inom mig. Den gör att jag inte kan sova. Samtidigt vet jag inte riktigt vad jag ska göra när jag inte har mina rutiner. Men jag tänker som så: det är bara att skapa nya rutiner.

Kanske lär jag mig det till slut, precis innan skrivarkurserna drar igång och skrivandet tar fart igen.

Har du några tips?

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius
   


Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!