Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

onsdag 19 juni 2019

Kimselius kapitelböcker för 6 till 9 år om Slottsmusen Petit och Spökkatten Rödben

Kimselius kapitelböcker för 6 till 9 år
om Slottsmusen Petit och Spökkatten Rödben

Nu har jag skrivit böcker för barn 6 till 9 år.

För några år sedan fick jag i uppdrag från Kalmar slott att skriva ett upplevelseäventyr. Det blev Petits äventyr som du kan uppleva när du besöker Kalmar slott, hela året, förutom under juni och juli då det är så mycket annat på gång för barn.

Jag har fått många förfrågningar om jag inte kunde göra böcker om Petit och Rödben och nu har jag skrivit, inte en, utan tre böcker om dem. De två första har precis gått iväg till tryckeriet och har boksläpp här hemma hos mig i Eringsboda när jag har Öppet hus 3-4 augusti i år. Du är hjärtligt välkommen!

Slottsmusen Petit och Spökkatten Rödben på Kalmar Slott
1:a boken i serien Petit och Rödbens äventyr

Den minsta lilla musen på Kalmar slott har en stor dröm. Han vill bli riddare. En dag smyger Petit ut ur slottet för att vara med vid ett riddarspel. Det går inte riktigt som han har tänkt sig. På vägen tillbaka möter han spökkatten Rödben. Ett möte som förändrar slottsmusen Petits liv.

"Vi får följa den modiga lilla musen Petits drömmar och äventyr på Kalmar slott.En fin berättelse med blandning av äventyr och fakta, precis som Kim brukar skriva. Boken är för de yngre barnen.
Jag känner att många kan känna igen sig i Petit och att det kan ge styrka.Sonen sa när vi läste att boken handlar honom. En modig liten kille som följer sina drömmar trots att det finns de som vill reta och hindra, men är man bara sig själv så vinner man och får riktiga vänner." Jessica Bengtsson med sonen Oskar.


Petit och Rödben möter Monsterkatten
2:a boken i serien Petit och Rödbens äventyr

En monsterkatt har flyttat in på Kalmar slott. Monsterkatten slukar så många möss han kan, alla är livrädda för den. Slottsmusen Petit och hans familj vågar inte ge sig ut efter mat och spökkatten Rödben är försvunnen. En dag blir Petit tillfångatagen av prinsessan Cecilia som säger att hon ska mata monsterkatten med honom. Till slut står den lille musen Petit öga mot öga med den stora Monsterkatten.

"I den andra boken om Petit får vi följa den modiga lilla musen och hans vän spökkatten Rödben på nya äventyr på Kalmar slott. Det är ett spännande, lite läskigt äventyr, där de möter prinsessan Cecilia och de andra invånarna på slottet. Ska det snälla och goda vinna? När Kim skriver får man en målande bild av omgivningen, och det känns som om man är på plats. Petit och Rödben har blivit förebilder då det gäller att tro på sig själv och följa sitt hjärta, även om man är rädd." Oskar Bengtsson


Ja, det var mina kapitelböcker för de yngre barnen. Bok 3: Petit, Rödben och Riddaren, kommer ut under hösten 2019.

Det är Sofie Andersson som har illustrerat kapitelböckerna.

Böckerna släpps alltså den 3 och 4 augusti, här hemma hos mig på Öppet Hus i Kolshult, Blekinge. Om du vill försäkra dig om ett exemplar är det bra om du skriver till mig, Kim M. Kimselius, och berättar att du tänker komma. Då lägger vi undan ett exemplar till dig. Veckan därpå kommer böckerna att finnas ute i handeln för dig som inte har möjlighet att komma och hälsa på hemma hos mig.

Ser verkligen fram emot att få höra vad läsarna tycker om de här böckerna. De har varit görroliga (göteborgska för jätteroliga) att göra.

Hör av dig om du kommer och hälsar på den 3-4 augusti!


Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius
   


Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!