Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

söndag 26 januari 2020

De sju systrarna Maias bok av Lucinda Riley

De sju systrarna Maias bok av Lucinda Riley

De sju systrarna fick jag rekommenderad för mig på Facebookgruppen Älskade böcker hos Bokhyllarna. Är innerligt glad för den rekommendationen, för det här var en bok som passade mig perfekt. Något jag inte trodde, eftersom jag utifrån omslaget trodde det var en kärleksroman. Visst var det kärlek med, men också otroligt mycket historia, och det tycker jag om.

I boken får jag följa Maia D Aplièse historia, men även berättelsen om den äventyrslystna Izabela Bonifacio som levde 80 år tidigare. Den sistnämnda kvinnan är med när den välkända Kristusstatyn i Rio blir till.

Det här är första boken i en serie om en familj. Berättelsen baseras på legenden om stjärnkonstellationen Plejaderna = De sju systrarna. Samtliga adopterade flickor har fått namn ifrån stjärnbilden av sin adoptivfar. När han dör får de ledtrådar till sina ursprung. Maias ledtråd för henne till Brasilien och Rio de Janeiro. Kan knappt bärga mig innan jag ska börja läsa på nästa bok i serien.

Om du aldrig har läst, eller ens har hört talas om den här serien, rekommenderar jag dig varmt att läsa den. Jag har hittat en ny favoritförfattare, hoppas att Lucinda Riley även blir din favorit.Boken får fem stjärnor av fem möjliga.

Blev du nyfiken på boken ? Fråga efter den hos din bokhandlare eller ditt bibliotek, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris, Bokus,  Akademibokhandeln eller Storytel.


Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius
   

Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!