Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

fredag 24 januari 2020

Mr Ripley En man med onda avsikter av Patricia Highsmith

Mr Ripley En man med onda avsikter av Patricia Highsmith

Det här är sista boken i trilogin om Mr Ripley, den kallsinniga mördaren, en riktig psykopat. Förra helgen bloggade jag om de två första böckerna, och den här var minst lika spännande som de tidigare.

Det är som om Ripley letar efter orsaker att få mörda. Han verkar inte ha något samvete alls, utan drar in helt okända människor i en skrämmande lek med livet som insats, även Ripleys.

En fartfylld berättelse som var mycket svår att sluta lyssna på. Den ena spännande händelsen efter den andra avlöste varandra. Läs/lyssna på boken! Men läs böckerna i rätt ordning! Även om de går att läsa fristående får du ut betydligt mycket mer av läsningen om du har läst första och andra boken före denna. En bok jag varmt rekommenderar!

I sin villa i Frankrike lever Tom Ripley ett stillsamt liv. Han påtar i trädgården, målar tavlor och ägnar sig åt sin vackra hustru miljonärsdottern Heloise.

Men idyllen är bedräglig. Reeves Minot, en småskurk och hälare, besöker Tom och ber om hans hjälp. Så råkar Tom i kontrovers med maffian. Men än en gång gäckar han rättvisan. Den tredje romanen om den amoraliske Tom Ripley, En man med onda avsikter, innehåller några av de mest andlöst spännande episoder Patricia Highsmith.Boken får fem stjärnor av fem möjliga.

Blev du nyfiken på boken ? Fråga efter den hos din bokhandlare eller ditt bibliotek, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris, Bokus,  Akademibokhandeln eller Storytel.


Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius
   

Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!