Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

fredag 1 maj 2020

Glastronen av Sarah J. Maas

Glastronen av Sarah J. Maas

Vilken bok! För att vara en debutbok har den allt, språket, miljöskildringarna, spänningen, karaktärerna. Jag blev fast direkt och slukade boken och nästa, och nästa...

Glastronen av Sarah J. Maas är första boken i en serie som handlar om Celaena Sardothien. En lönnmördare. När vi möter henne i boken har hon precis blivit frigiven från straffarbete i gruvorna, för att bli kronprinsens kämpe i en tävling på död och liv. Om hon vinner blir hon kungens Mästare och lönnmördare. De tjugotre motståndarna i tävlingen är mördare, tjuvar och soldater som inte heller har något att förlora.

Kungen styr med järnhand efter att ha lagt under sig land, efter land och sett till att all magi försvinner.

Det är inte bara i tävlingen Celaena får kämpa. Något ont finns i slottet av glas och en efter en mördas kämparna i slottets mörka korridorer, får hjärtat utslitet, hjärnan urgröpt och tarmarna slitna ur kroppen.

Celaena har nu två strider att utkämpa. Vid sin sida har hon kronprinsen och kaptenen för livgardet. Men när det gäller är Celaena helt ensam på liv och död.

Som du förstår var det här en bok helt i min smak. Mycket välgjord och som sagt, det går inte att sluta läsa, för den ena spännande händelsen efter den andra sker. Älskar du fantasy, får du inte missa den här boken! Läs den!Boken får fem stjärnor av fem möjliga.

Blev du nyfiken på boken ? Fråga efter den hos din bokhandlare eller ditt bibliotek, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris, Bokus Akademibokhandeln eller Storytel. 


Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius
   

Vill du utvecklas i skrivandet har du möjlighet att gå distanskursHitta glädje i skrivandet och distanskurs Skriv om ditt liv för mig. Eller någon av mina skrivkurser på Färgargården i Eringsboda.

 
Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!