Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

fredag 29 maj 2020

Mannen som hyrde en familj av Susanne Brijker

Mannen som hyrde en familj av Susanne Brijker

Jag älskade verkligen den här boken, från första till sista raden. Vad är egentligen det viktigaste i livet, jobbet eller familjen? Och vad är en familj? Hur känns det när döden lurar just i utkanten av synfältet? Det är frågor som tas upp i den här boken på ett humoristiskt och underbart sätt.

Huvudpersonen är Gustav, 83 år. Karriären har alltid varit viktigast för honom. Han har inte en tanke på att sluta jobba, inte eller har han under hela sitt liv haft en endaste fundering på att skaffa fru och barn. Jobbet har alltid kommit i först hand. Han har nått dit han har strävat och har nu en hög position inom företaget. Men mitt under ett styrelsemöte faller han ihop efter att han har fått en stroke. När han vaknar har han svårt att prata och röra sig. Han är för evigt dömd till andra människors omsorg.

Han har pengar, även om han inte längre har den makt han tidigare har haft. Därför flyttar han in på ett lyxigt äldreboende. Ganska snart upptäcker han att fokus ligger på när familjen kommer på besök. Hur ska han förklara att han inte har någon familj? Van som han är att ta itu med problemet bestämmer han sig för att hyra en familj. Han tar hjälp av en ung flicka som sköter om honom. Sedan börjar castingen för de som söker rollen som hans son, sonhustru och barn. Men under mötet med alla personer har flickan kommit i kontakt med den som står bakom baren på hotellet där mötena sker. Hon har hittat den familj Gustav söker, för det visar sig att mannen har en ensamstående grannfru med två små barn.

Men allting kan inte köpas för pengar, inte ens den perfekta familjen och ingenting går riktigt som Gustav har planerat. Istället upptäcker han andra värden i livet, även om han när nog så motsträvig och håller sig på sin kant in i det längsta.

Som sagt, en bok jag verkligen älskar och hoppas att du tar dig tid att läsa. Gör det!


Susanne Brijker föddes 1969 i Finspång. Hon har en examen i biomedicinsk vetenskap från universitetet i Leiden och en i omvårdnad från Röda Korsets högskola. Idag bor hon i Järfälla utanför Stockholm och arbetar som nattsjuksköterska. Idén om gubben Gustav som hyr en familj fick hon genom sitt jobb där hon träffar många människor som är ensamma på ålderns höst, trots att de har familj.Boken får fem stjärnor av fem möjliga.

Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare eller ditt bibliotek, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris, Bokus Akademibokhandeln eller Storytel. 


Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius
   

Vill du utvecklas i skrivandet har du möjlighet att gå distanskursHitta glädje i skrivandet och distanskurs Skriv om ditt liv för mig. Eller någon av mina skrivkurser på Färgargården i Eringsboda.

 
Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!