Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

torsdag 28 maj 2020

Skrivkursdeltagare från hela Europa

Skrivkursdeltagare från hela Europa

Världen har förändrats en hel del sedan Covid19 slog ett järngrepp över jorden. Många nackdelar, men även vissa fördelar. Det är hemskt att så många har dött, arbetslöshet, konkurser, all det är de negativa sakerna och det finns säkert fler.

De positiva sakerna är att moder jord börjar återhämta sig, sakta men säkert, floder blir renare, luften friskare, vi reser mindre och har kommit på nya sätt att leva vårt liv.

En av de positiva sakerna för min del är att mina distanskurser ständigt får nya deltagare, inte bara här i Sverige utan över hela Europa, utvandrade svenskar. Många av dem har bott utomlands i många år. Jag får ta del av hur det är i andra länder genom mina veckobrev till kursdeltagarna. Flera svensktalande i Finland har också anslutit sig.

På nära håll har jag bland annat fått följa coronapandemins härjningar i Italien genom en av kursdeltagarnas ögon. Precis som här går livet vidare under pandemin, om än under ändrade förhållanden.

Självklart saknar jag planeringen inför sommarkurserna på Färgargården. Men distanskurserna ger mig en resa ut i världen genom kursdeltagarna. Under en skrivkurs kommer man deltagarna nära, många innersta tankar kommer fram i texterna, jag får dela deras sorg och glädje. En skrivkurs är även berikande för mig, inte bara för kursdeltagarna.

Just nu har jag fem olika distanskurser på gång och planerar en sjätte.

Den kurs jag började med först är Hitta glädje i skrivandet. Den kursen ger lika mycket som mina grundkurser på Färgargården, förutom det personliga mötet.

Skriv om ditt liv handlar om att skriva självbiografi. Hudnära skildringar dyker upp i texterna och jag ryser av orden som uppslukar mig.

I båda kurserna finns det så många skickliga författare som jag innerligt hoppas ska få ut sina böcker, ren njutning att läsa deras texter.

För Studieförbundet Vuxenskolan håller jag två skrivarkurser på distans, istället för de kurser jag skulle ha hållit i kurslokalerna.

Det är Hitta glädje i skrivandet, samt Skriv om ditt liv. Samma upplägg som i de andra kurserna, men med färre kursbrev.

Eftersom deltagarna till skrivkurserna på Färgargården blev besvikna när sommarens kurser blev inställda har jag erbjudit dem möjligheten att gå en Specialkurs på distans. Det är ingen kurs man kan anmäla sig till. Den är bara till för tidigare kursdeltagare, tuffare kurs med högre krav på deltagarna.

Som du förstår har Coronapandemin inneburit stora förändringar för mig, många inställda föreläsningar och utebliven inkomst. Men jag är tacksam över att tekniken ger mig möjlighet att kunna tillfredsställa behovet från kursdeltagarna, både de jag varit tvungen att boka av och alla nytillkomna deltagare som vill skriva med glädje, eller skriva en självbiografi.

Eftersom det är distanskurser kan deltagarna ansluta när som helst till kurserna, det finns alltid en plats till den som vill hoppa på kursen. När man börjat har man ett år på sig att slutföra kursen och skicka in sina 5 A-4-sidor för läsning, lite som ett examensarbete.

Känner du dig sugen på att delta? Klicka bara på någon av länkarna så får du veta mer om respektive kurs. Hjärtligt välkommen!

Nu ska jag sätta mig och läsa dagens mejl från skrivkursdeltagarna i Italien, Finland och Sverige. Spännande läsning!

Här är en ljuvlig sommardag, klarblå himmel, inte en molntuss, solen skiner och hundarna tyckte redan det var för varmt 7.30 i morse. Jag njuter!

Ha en fin dag!


Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius
   

Vill du utvecklas i skrivandet har du möjlighet att gå distanskursHitta glädje i skrivandet och distanskurs Skriv om ditt liv för mig. Eller någon av mina skrivkurser på Färgargården i Eringsboda.

 
Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!


 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!