Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

fredag 21 augusti 2020

Siri av Lisa Hågensen

Siri av Lisa Hågensen

De tidigare böckerna i Pure Bred-serien har haft en enda huvudperson genom hela boken. I Siri får vi följa de tre huvudpersonerna som tidigare haft egna böcker: Dora, Thorbi och Whanzi. I Siri turas de om att vara huvudpersoner i olika kapitel. Det gör att det blir ett snabbare tempo och man får många frågor besvarade fortare.

Som vanligt håller Lisa Hågensen hög klass på språket. Karaktärsskildringarna är djupa och jag har nu lärt känna samtliga huvudpersoner genom alla böckerna. De känns som mina vänner, jag vill fortsätta läsa om dem i många böcker framöver.

Pure Bred-serien är en dystopi. En skrämmande framtid där Herrefolket åter vill ta makten, där de vill att blåögda, blonda och ljushyllta människor ska vara den högsta rasen. För att få så många människor som ser exakt ut så, har de ”odlingsfabriker där de genmanipulerar ägg och föder upp barn i glaskolvar.

I Siri har vi kommit långt in i berättelsen som började med Olympo. Dora har fått ett barn efter att ha blivit våldtagen i fångenskap. Ändå älskar hon barnet. Whanzi är rädd att hon ska smitta barnet med den ondska hon har fått för sig att hon bär inom sig. Dora och Whanzi är ett par, tills Whanzi ger sig av på jakt efter ledarna för Herrefolket. Hon ska hämnas de som arbetade i det koncentrationsläger hon satt i. Thorbi älskar Whanzi och följer med henne på jakten. När de kommer tillbaka till Dora har allting förändrats…

Det här är en lika bra bok som alla Lisa Hågensens tidigare böcker. En otäckt trovärdig berättelse som griper tag från första till sista sidan. Om du inte redan har läst någon av författarens böcker rekommenderar jag dig varmt att göra det. Förutom den här dystopin har hon skrivit i flera andra genrer, därför är jag övertygad om att du hittar din favorit i någon av böckerna. Lägg författaren Lisa Hågensens namn på minnet, hon kommer att bli stor! Läs hennes böcker!

Siri är den första delen i den fristående fortsättningen på dystopiserien Purebred. Det är en intensiv dark romance fylld med kärlek, svek och hämnd. 
 

  Boken får fem stjärnor av fem möjliga. 

 
Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare eller ditt bibliotek, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris, Bokus Akademibokhandeln eller Storytel. 
 
Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare
Copyright Kim M. Kimselius  
 
Vill du utvecklas i skrivandet har du möjlighet att gå distanskurs Hitta glädje i skrivandet och distanskurs Skriv om ditt liv för mig. Eller någon av mina skrivkurser på Färgargården i Eringsboda.
 
Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!   
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!