Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 17 april 2021

Mordkonsulten av Elly Griffiths

Mordkonsulten av Elly Griffiths

Tycker om den nya huvudpersonen som Elly Griffiths har skapat, Harbinder Kaur, en annorlunda polisinspektör med skinn på näsan. Hon går sin egen väg och backar inte för något.

Ett kort P.S. Tack för morden... hittas efter att den nittioåriga Peggy Smith hittas död i sitt hem. Död i något som liknar hjärtinfarkt.

Den gamla damen som tillbringar sina dagar sittande i en stol vid fönstret och noga skriver upp alla som passerar utanför, hundar, människor, bilar...

Harbinder Kaur tycker att allt ser naturligt ut, så gör även Peggys hemhjälp, Natalka. Men snart börjar det hända saker som får dem att ändra uppfattning.

Peggy har ljugit om sina hjärtproblem och var egentligen fullt frisk. Hon har antecknat att hon är övertygad om att någon förföljer henne. Hon har i många år, och i hemlighet, agerat som mordkonsult åt flera kända kriminalförfattare.

När Natalka städar ur Peggys lägenhet blir hon hotad till livet av en maskerad, beväpnad inkräktare. Och Harbinder Kaur börjar tänka att det kanske inte existerar något sådant som ett dödsfall fritt från misstankar, trots allt... 

En mycket spännande bok, med en annorlunda twist. Rekommenderar dig varmt att läsa boken!

ELLY GRIFFITHS [f. 1963] är en brittisk kriminalförfattare som belönats med bland annat Mary Higgins Clark Award och CWA Dagger in the Library Award. Hon debuterade med den hyllade romanen Flickan under jorden, som blev startskottet på serien om rättsarkeologen Ruth Galloway som nu sålt i över 3 miljoner exemplar. Mordkonsulten är den andra, fristående boken om polisinspektör Harbinder Kaur, efter bästsäljaren Främlingen.  


   Boken får fyra stjärnor av fem möjliga. 

 Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare eller ditt bibliotek, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris, Bokus Akademibokhandeln eller Storytel. 

Kramisar Kim

Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius  

Vill du utvecklas i skrivandet har du möjlighet att gå distanskurs Hitta glädje i skrivandet, distanskurs Skriv om ditt liv samt Fortsättningskurs Skrivglädje för mig. Eller någon av mina skrivkurser på Färgargården i Eringsboda.

Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!