Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

söndag 11 april 2021

Under en brinnande himmel av Mark Sullivan

Under en brinnande himmel av Mark Sullivan

Den här boken var oerhört bra, helt makalös, spännande och lite läskig. En riktig sträckläsningsbok. Ett annorlunda perspektiv av Andra Världskriget.

Berättelsen handlar om Pino Lella som vi får följa under slutskedet av kriget. Från det han är sjutton år.  Såg att Tom Holland ska göra huvudrollen i filmen utifrån den här boken, och han blir en perfekt Pino Lella.

Skildringen av Pino är så stark att man inte annat än fasar för allt det han genomgår. I ett visst läge vill jag lägga ifrån mig boken, eftersom jag är rädd för det som ska komma, ändå måste jag fortsätta läsa, jag måste få se hur det går.

Det är så här en riktigt bra bok ska skrivas. Jag längtar efter att se filmen och hoppas att den ska hålla mig lika trollbunden som boken gjorde.

Berättelsen är baserad på den sanna historien om Pino Lella, en helt vanlig italiensk tonåring som definitivt inte vill ha något med kriget och nazisterna att göra. Hans föräldrar tvingar honom att fly upp till ett kloster i bergen, där han blir en del av motståndsrörelsen som hjälper judar att ta sig över berget till Schweiz.

Till slut blir han tillräckligt gammal för att gå med i armén, något han definitivt inte vill göra, men blir tvingad till. Det slutar med ett möte som kommer att förändra alla förutsättningar för Pino Lella. Som tur är har han mött Anna, en sex år äldre änka som blir hans stora kärlek. Tack vare kärleken till henne vågar han trotsa myndigheterna och gör allt för att motarbeta tyskarna.

Läs boken! Snälla gör det! Du kommer inte att ångra dig, tvärtom!

Under en brinnande himmel är berättelsen om ofattbart mod och kärlek mitt under en av världshistoriens största katastrofer. Betyget 4.8 av 5 på Amazon baserar sig på närmare 24.000 recensioner. Boken kommer att filmatiseras som TV-serie med Tom Holland i huvudrollen.

 

   Boken får fem stjärnor av fem möjliga.

 Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare eller ditt bibliotek, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris, Bokus Akademibokhandeln eller Storytel. 

Kramisar Kim

Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius  

Vill du utvecklas i skrivandet har du möjlighet att gå distanskurs Hitta glädje i skrivandet, distanskurs Skriv om ditt liv samt Fortsättningskurs Skrivglädje för mig. Eller någon av mina skrivkurser på Färgargården i Eringsboda.

Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!