Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

söndag 5 december 2021

Hotet mot Venedig En hissnande berättelse i ett glödhett ämne

Hotet mot Venedig
En hissnande berättelse i ett glödhett ämne 

Har fått en helt fantastisk recension av Jonny Mattiasson av min bok Hotet mot Venedig.
 

"Kim Kimselius tar med oss på en hissnande berättelse i ett glödhett ämne som berör oss alla! Vi får följa våra hjältar Theo och Ramonas kamp, tillsammans med deras bästa vänner! En kamp som tar oss till 2020 års Venedig och 1576 års pestsmittade Venedig! Likheterna är stora men också är skillnaderna väldigt stora. Pesten (covid) är farlig idag men ingenting mot hur det var i det smutsiga och till stora delar fattiga Venedig. Även ifall pesten drabbade fattig som rik så hade de fattiga inte en chans! Endast tur kunde rädda dem!

 Numera har vi en fantastisk läkarvård, kunskap och åtminstone i Sverige det fantastiskt bra! Även ifall vissa områden drabbats hårt! Ute i världen är det på vissa håll lite tuffare och hemskare. Se hur Brasilien, Indien och Mexico har drabbats samt alla länder, orter där vi inte ens har insikt i Covids härjningar!

Boken är spännande och växlar mellan våra hjältar samt deras vänner! Dessutom växlar boken mellan Venedig i ”nutid” och Venedig i slutet av 1500-talet!

En fantastisk bok och möjligen Kim Kimselius bästa men eftersom hon skrivit så många bra böcker är det svårt att vara glasklar i ett sådant utlåtande!

Boken rekommenderas varmt och det för alla åldrar, kanske inte för de under 7 år men från 7 – 110 år kan jag hjärtligt rekommendera ”Hotet från Venedig.” Jonny Mattiasson


   Boken får fem stjärnor av fem möjliga. 

 Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare eller ditt bibliotek, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris, Bokus Akademibokhandeln eller Storytel. 

Kramisar Kim

Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius  

Vill du utvecklas i skrivandet har du möjlighet att gå distanskurs Hitta glädje i skrivandet, distanskurs Skriv om ditt liv samt Fortsättningskurs Skrivglädje för mig. Eller någon av mina skrivkurser på Färgargården i Eringsboda.

Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!